Τσίπρας-Biden: Να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση

Δευτέρα, 04-Απρ-2016 18:00

Τσίπρας-Biden: Να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:55

Με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Joe Biden συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε προαναγγελθεί από χθες, στον απόηχο της διαρροής των διαλόγων Βελκουλέσκου- Τόμσεν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι η επικοινωνία έγινε σε καλό κλίμα και συνομολογήθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επικοινωνία επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Hollande

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, François Hollande πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνομιλία υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, καθώς και η πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

*Διαβάστε ακόμα

-Επικοινωνία Τσίπρα- Merkel και μπαράζ επαφών για το ΔΝΤ