Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Οκτ-2015 21:28

  Διατήρηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ζητούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την διατήρηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και μετά το τέλος του έτους, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ιωαννίνων του κόμματος, Γιάννη Στέφο.

  Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται στον κίνδυνο, οι 28 συνολικά φορείς που έχουν αρμοδιότητα στο 30% περίπου της έκτασης περιοχών του δικτύου Natura 2000, "να μείνουν χωρίς καμία χρηματοδότηση, αλλά και χωρίς προσωπικό μετά τις 31-12-2015, καθώς τότε λήγει, τόσο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" - ΕΣΠΑ 2007-2013, που χρηματοδοτεί αποκλειστικά τη λειτουργία τους, όσο και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του συνόλου του προσωπικού τους".

  Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Περιβάλλοντος, αν προτίθεται να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τις προτάσεις του ομόφωνου πορίσματος του εθνικού διαλόγου άμεσα, ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών. Οι βουλευτές προτείνουν επίσης στον Π. Σκουρλέτη, να προβεί σε άμεση κατάργηση του άρθρου 8 Ν. 4109/2013 για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, να διατηρήσει και να ενισχύσει τους φορείς αυτούς ως νομικά πρόσωπα, υπαγόμενα σαφώς στην ευθύνη και εποπτεία του ΥΠΑΠΕΝ. Τέλος, προτείνουν να διατηρηθεί το υφιστάμενο προσωπικό των Φ.Δ.Π.Π. ως τακτικό και οι λειτουργικές δαπάνες των Φ.Δ.Π.Π. να καλύπτονται από τον τακτικό Προϋπολογισμό, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους και μετά τις 31-12-2015.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ