Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουλ-2015 14:55

  Κυβέρνηση: Δεν είναι προαπαιτούμενο το φορολογικό των αγροτών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Σε βουνό θα μετατραπούν για τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς την 20η του επόμενου μήνα.

  Παράλληλα, δια την κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, το Μαξίμου χαρακτηρίζει φήμες τα περί ψήφισης των μέτρων για τη φορολόγηση των αγροτών στις αρχές Αυγούστου, επιχειρώντας να βγάλει εντελώς από το "κάδρο” των προαπαιτούμενων το συγκεκριμένο πακέτο, που έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συμπολίτευσης και την αντιπολίτευσης.

  Σε δήλωσή της, η κ. Γεροβασίλη, αναφέρθηκε σε τρία σημεία-φωτιά, όπως αυτά απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, στις 12 Ιουλίου.

  Όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

  -Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

  -Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου.

  -Αμέσως μετά την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων, θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου.

  "Η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη”, επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη.  

  Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στην φορολογία των αγροτών σχεδιάζεται να έρθουν στη Βουλή με φορολογικό νομοσχέδιο μετά τον Σεπτέμβριο μαζί με όλες τις αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα στην φορολογία εισοδήματος.

  Οι αλλαγές ειδικά για τους αγρότες είναι η εξίσωση τους με το φορολογικό καθεστώς των ελευθέρων επαγγελματιών που συνεπάγεται διπλασιασμό του φορολογικού τους συντελεστή από το 13% στο 26% ή και 33% και αύξηση της προκαταβολής φόρους από το 27,5% στο 75%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ