"Όλμοι" Ζωής κατά Juncker: Αξιώνει την υποταγή του λαού

Τετάρτη, 17-Ιουν-2015 12:56

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.18

"Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του. Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη υπόθεση Luxleaks, που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις- εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα- να φοροδιαφεύγουν σε βάρος ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. για το ελληνικό Δημόσιο από αποφυγόντα έσοδα" τόνισε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, στην οποία θα παρουσιαστούν τα προκαρκτικά αποτελέσματα των εργασιών τους.

"Με ποια ηθική νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και επιχειρείται να εξανδραποδιστεί μία κοινωνία στο όνομα του χρέους, στο οποίο συνέπραξαν και το οποίο διόγκωσαν εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής του;" απηύθυνε το ερώτημα η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει την υποχρέωση να εγγυηθεί στους πολίτες πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών, στις οποίες φτάσαμε να χρωστά 32.000 ευρώ κάθε παιδί που γεννιέται, αλλά και να εγγυηθεί ότι θα αξιοποιήσει θεσμικά τα εργαλεία αμφισβήτησης του χρέους. Μίλησε, δε, για "ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό" όταν συκοφαντείται ο ελληνικός λαός χαρακτηριζόμενος σαν "τεμπέλης και κακοπληρωτής" συνδέοντας, μάλιστα, αυτές τις επιθέσεις με τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά του ναζισμού.

Εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε ποτέ για τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων αν και εμείς σπεύσαμε να διαγράψουμε μεγάλο μέρος του χρέους της ηττημένης Γερμανίας το 1953. Ακόμη, περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε και διογκώθηκε το δημόσιο χρέος και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση- η οποία είναι η πρώτη που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στη διόγκωση του δημοσίου χρέους- νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για την αμφισβήτηση και διαγραφή του.

Μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το protothema, απών από την συνεδρίαση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος όμως έστειλε γραπτό χαιρετισμό που διάβασε η κα. Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Παυλόπουλος εξηγεί ότι η συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο καθιστά αδύνατη την συμμετοχή του στην συνεδρίαση και εκφράζει την "ειλικρινή αναγνώριση" στην έρευνα της επιτροπής. Επισημαίνει τέλος τα "αδιαμφισβήτητα" εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Από νωρίς στη Βουλή ο Τσίπρας

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κλεισμένος στο γραφείο του στην Βουλή από νωρίς το πρωί ήταν σήμερα ο κ. Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις στο πεδίο των οριακών διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας. Ο πρωθυπουργός εισήλθε στην κοινοβουλευτική πτέρυγα του κοινοβουλίου γύρω στις 8:30 το πρωί και τώρα παρίσταται στην έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνητών. Αρκετοί πάντως εκτιμούν πως η παρουσία του πρωθυπουργού στην Επιτροπή που επιχειρεί να ερευνήσει εάν το χρέος ή μέρος του είναι παράνομο, ποιες κυβερνήσεις συνέβαλαν στην διόγκωσή και αν η Ε.Ε. συνέβαλε στην δημιουργία του απεχθούς χρέους στέλνει μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς τους δανειστές. Επιπροσθέτως, με την παρουσία του δείχνει πως στηρίζει απόλυτα τις πρωτοβουλίες της Προέδρου της Βουλής και πως επιδιώκει την πλήρη αποκατάσταση της σχέσης με την κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου που το τελευταίο διάστημα είχε διαρραγεί . Ο πρωθυπουργός άλλωστε γνωρίζει πως το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί την συμβολή και την στήριξη των κορυφαίων στελεχών του.