Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαρ-2015 17:43

  gi- Cluster: Ελληνικές gaming εταιρείες ετοιμάζονται για άνοιγμα στο εξωτερικό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τα πρώτα τους βήματα στις αγορές του εξωτερικού ετοιμάζονται να κάνουν ελληνικές εταιρείες, με εστίαση στον κλάδο των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (Gaming and Creative Technologies & Applications cluster), μέλη του gi-Cluster, το οποίο ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια με την υποστήριξη του Corallia.

  Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου με θέμα τη διεθνοποίηση του cluster τα επόμενα πέντε χρόνια, ήδη καταγράφονται σημαντικά αποτελέσματα που αποκαλύπτουν τη δυναμική της δημιουργικής οικονομίας στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα του κλάδου των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών. Σήμερα περισσότερα από 20 προϊόντα που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, ενώ πάνω από 10 εκατ. ευρώ είναι οι ετήσιες επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη από τα μέλη του cluster. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεχής διεύρυνση του οικοσυστήματος του gi-Cluster, όπως αποτυπώνεται στην αύξηση του αριθμού των μελών κατά 317% μέσα σε 3 χρόνια, αριθμώντας σήμερα 50 μέλη με πάνω από 80% εξαγωγική δραστηριότητα.

  Οι προτεραιότητες για το μέλλον, έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν για την επόμενη πενταετία αφορούν στην αξιοποίηση του «clustering effect» και του οφέλους που παραδοσιακά εμφανίζεται στους κόλπους συναφών οικοσυστημάτων, προκειμένου να υλοποιηθούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως είναι η ανάπτυξη υποδομών ευρείας κλίμακας, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, η υποβοήθηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων καθώς και δράσεις διεθνοποίησης και εξωστρέφειας. Τέλος, πρωτεύουσα σημασία δίνεται και στη διασύνδεση επιμέρους δημιουργικών κλάδων της οικονομίας με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών εφαρμογών και τεχνολογιών, την ψηφιοποίηση πολιτιστικού περιεχομένου και τη δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων