Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Φεβ-2015 11:50

  Αριστερή Πτέρυγα: "Άμα αρχίζεις να μπλέκεις με τεχνικά κλιμάκια..."

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Της Νίκης Ζορμπά

  Η εσωκομματική μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε χθες το βράδυ. Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, ομοίως και οι ζυμώσεις καθώς ουκ ολίγοι από την αριστερή πλατφόρμα διαβλέπουν τάσεις ...οπισθοχώρησης από το ριζοσπαστικό χαρακτήρα των προεκλογικών εξαγγελιών του Α. Τσίπρα. 

  Τα "μηνύματα" για την ανάγκη ενός "έντιμου συμβιβασμού" έχει λάβει η Αριστερή Πτέρυγα του κόμματος, ήδη από την περασμένη εβδομάδα όταν κι ακούστηκαν οι πρώτες προειδοποιητικές βολές στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος: " Μη διανοηθείτε να κάνετε πίσω".

  Χθες το βράδυ όμως, διατυπώθηκαν ξεκάθαρα οι ενστάσεις και ο προβληματισμός των εξ αριστερών του κ. Τσίπρα για το πού οδηγείται τελικώς η διαπραγμάτευση.

  Κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας, εξηγούσε στο capital.gr: "Αυτή τη συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια που ανακοίνωσε ο Τσίπρας δεν την καταλαβαίνω. Εμείς πήγαμε εκεί για να κάνουμε μια πολιτική συμφωνία. Τα τεχνικά κλιμάκια πώς προέκυψαν;" διερωτήθηκε με φανερή ανησυχία το εν λόγω στέλεχος καταλήγοντας: "Αυτά είναι ανησυχητικά σημάδια κι επικίνδυνα. Αν αρχίσεις να μπλέκεις με τεχνικά κλιμάκια δεν ξέρεις ποτέ πού θα καταλήξεις. Θέλει πολλή προσοχή. Αυτοί εκεί είναι ειδικοί σε μανούβρες και σε τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί χωρίς να το καταλάβεις. Πας με τσέπη γεμάτη, φεύγεις με άδεια και δεν παίρνεις χαμπάρι καν πως έγινε αυτό".

  Όχι σε συμβιβασμό

  Την αγωνία των εξ ευωνύμων του Πρωθυπουργού, διατύπωσε ευθαρσώς , άνευ περιστροφών και αρθρογράφος του ιστότοπου iskra που απηχεί τις απόψεις τους.

  Σε άρθρο που καταγράφει τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο αρθρογράφος του iskra , καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει αταλάντευτη στάση και να μην υπαναχωρήσει σε τίποτα από όσα έχει εξαγγείλει, ζητώντας πλήρη εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

  Επ αυτού, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

  "Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της , πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.

  Η ίδια η Ευρώπη αν συνεχιστούν στην ΕΕ και την ευρωζώνη οι σημερινές άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας δεν θα έχει μέλλον. Αν η ελληνική κυβέρνησή αντισταθεί στις πιέσεις και επιμείνει αταλάντευτη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, θα ανοίξει δρόμος προοδευτικών εξελίξεων για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

  Η εφαρμογή μέχρι τέλους του ριζοσπαστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός, και εξακολουθεί να στηρίζει με νέους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες έχοντας και την αγωνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης είναι η απάντηση που αρμόζει απέναντι στον μονεταριστικό μονόδρομο της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ