Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Δεκ-2014 19:25

  Αιχμές της Ομοσπονδίας Συλλόγων της ΥΠΑ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Για επιχειρούμενη "γκετοποίηση" του ελληνικού τουρισμού από εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες και αερομεταφορείς της Γερμανίας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αφορμή την εξέλιξη του διαγωνισμού για την 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, στο πλαίσιο του οποίου προτιμητέος επενδυτής ανακηρύχθηκε η γερμανική FRAPORT AG-SLENTEL Ltd.

  "Οι tour operators της Γερμανίας, όπως και η αεροπορική εταιρεία Lufthansa αλλά και επιχειρηματίες, προσπαθούν να αγοράσουν αρκετά ξενοδοχεία σ’ όλη τη χώρα και, μαζί με τα αεροδρόμια, να γκετοποιήσουν την Ελλάδα και να φέρουν Γερμανούς τουρίστες, αλλά τα χρήματα να μένουν στη γερμανική οικονομία. Αυτό θα είναι καταστροφικό. Παράλληλα, οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών περιθωριοποιούνται γιατί το εισιτήριο θα γίνει απλησίαστο" υποστήριξε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο ΄Μακεδονία΄ της Θεσσαλονίκης, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ελληνικός όμιλος που μετέχει στην κοινοπραξία για τα αεροδρόμια είναι ζήτημα αν κατέχει ποσοστό 5%.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις, που ο προτιμητέος επενδυτής δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει στην 40ετία δεν ξεπερνούν το 1,4 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η ΥΠΑ έχει τη δυνατότητα να επενδύσει 3 δισ. στα επόμενα δέκα χρόνια. Μάλιστα, πρόσθεσε, προκειμένου οι επενδύσεις αυτές να υλοποιηθούν, θα χρειαστεί σημαντική αύξηση των τελών των αεροδρομίων (από τα 14,5 ευρώ στα 32 ευρώ στην πορεία των ετών), γεγονός που θα τρέψει σε φυγή τις εταιρείες χαμηλού κόστους και θα αυξήσει πολύ τις τιμές των εισιτηρίων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ