Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Νοε-2014 09:59

  Οι ομολογιούχοι ρωτούν: Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να εγκρίνει τη συζήτηση και ψήφιση των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στη Βουλή για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί από το PSI+ καλούν τον Γκίκα Χαρδούβελη οι ομολογιούχοι του ελληνικού δημοσίου.
   
  Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου επισημαίνει πως οι ομολογιούχοι σηκώνοντας βαρύτερο το φορτίο της οικονομικής κρίσης, από τους υπόλοιπους Έλληνες, καθώς έχουν πληρώσει αυτή την κρίση 100 φορές περισσότερο, τα τελευταία 2,5 χρόνια έκαναν υπομονή γνωρίζοντας τις δυσκολίες που πέρασε αυτή η χώρα. Τώρα που τα οικονομικά της χώρας έχουν βελτιωθεί, βλέποντας και τα πλεονάσματα που επιτυγχάνει η Ελλάδα, απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση την επιστροφή των οικονομιών τους. 

  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

  "Το θέμα των ομολογιούχων, που είδαν τις οικονομίες μιας ζωής να χάνονται σε μια νύχτα, λόγω PSI+, παίρνει μία νέα τροπή, μετά τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στην βουλή, για λύση και αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν υποστεί. 

  Σύσσωμη η αντιπολίτευση, με το πλέον πιο πειστικό τρόπο, απαιτεί από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις 15000 οικογένειες, που η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό Οικονομικών και αρχιτέκτονα του PSI+ (όπως καυχιέται), κ.Βενιζέλο, αποφάσισε να εμπλέξει στα βρόμικα παιχνίδια τους με το χρέος της Ελλάδος, τους ανθρώπους αυτούς που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό κράτος, και να εξαφανίσει τις αποταμιεύσεις τους. 

  ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχουν ήδη καταθέσει τροπολογίες στην Ελληνική Βουλή για την λύση και αποκατάστασή μας, ενώ όπως έχουμε ενημερωθεί το ίδιο θα πράξουν και ΑΝΕΛ και ΚΚΕ. Παράλληλα πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη έκανε επερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν αποκαθιστά αυτήν την αδικία, καθώς έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που δεσμεύτηκε για την αποκατάστασή τους, ενώ αντίθετα έχουν δικαιωθεί στις χώρες τους, αλλοδαποί κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού κράτους. Επίσης ο κ. Καράογλου, έχει αποστείλει στον Πρωθυπουργό της χώρας πρόταση – λύση για το θέμα των ομολογιούχων, ενώ υπάρχουν αναρίθμητες δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών, που απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στο δράμα των ομολογιούχων. 

  Φυσικά το ίδιο επιθυμούσε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, όταν προεκλογικά το 2012 δήλωνε πως έχει και την λύση, αλλά και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που ισχυριζόταν ότι κανένας ομολογιούχος δεν θα το μετανιώσει που εμπιστεύθηκε το Ελληνικό κράτος, από το βήμα της βουλής το βράδυ που εξαπάτησε τους βουλευτές, που ψήφισαν το PSI+. 

  Το επιχείρημα, το οποίο ακούμε ανεπίσημα από τις τηλεοράσεις από διάφορους εκπροσώπους της κυβέρνησης, ότι σε περίπτωση αποκατάστασής μας, θα απαιτήσουν την ίδια αποκατάσταση και άλλοι (αλήθεια ποιοι, και γιατί ποσά;), είναι τουλάχιστον αστείο, αφού κανείς δεν ζήτησε τα οφέλη που πρόσφερε η Ελληνική κυβέρνηση στις Ελληνικές τράπεζες. Και αν υιοθετηθεί η πρόταση του συλλόγου, για πλήρη αποκατάσταση στην τιμή κτήσης, τότε αυτοί οι άλλοι που κερδοσκόπησαν και έπαιξαν με το χρέος της Ελλάδας, δεν θα έχουν να διεκδικήσουν τίποτα, αφού ξέρουμε ότι η τιμή κτήσης τους είναι πολύ χαμηλή, και στην ουσία αυτοί είναι ήδη κερδισμένοι. 

  Με δεδομένο λοιπόν ότι το πολίτευμα της χώρας μας, είναι η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, και με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι, των Ελλήνων Βουλευτών, επιθυμεί την αποκατάστασή μας, καλούμε τον Υπ. Οικονομικών κ. Χαρδούβελη είτε να εγκρίνει την συζήτηση και ψήφιση των τροπολογιών, είτε ως αρμόδιο υπουργείο να καταθέσει την πρόταση της κυβέρνησης και να αποφασίσει η Ελληνική Βουλή για το θέμα των Ομολογιούχων. Δεν είναι ηθικά επιτρεπτό, να αψηφήσει ο Υπ. Οικονομικών τις επιταγές της Ελληνικής Βουλής, οι εκλεγμένοι βουλευτές της οποίας αντιπροσωπεύουν τον Ελληνικό λαό. 

  Αν αγνοήσει ο Υπ. Οικονομικών το σώμα της Βουλής, τότε θα σηματοδοτηθεί η πιο μαύρη μέρα δημοκρατίας σε αυτή την χώρα, από την εποχή της μεταπολίτευσης. 

  Οι ομολογιούχοι σηκώνοντας βαρύτερο το φορτίο της οικονομικής κρίσης, από τους υπόλοιπους Έλληνες, καθώς έχουν πληρώσει αυτή την κρίση 100 φορές περισσότερο, τα τελευταία 2,5 χρόνια έκαναν υπομονή γνωρίζοντας τις δυσκολίες που πέρασε αυτή η χώρα. Τώρα που τα οικονομικά της χώρας έχουν βελτιωθεί, βλέποντας και τα πλεονάσματα που επιτυγχάνει η Ελλάδα, απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση την επιστροφή των οικονομιών τους. Πρώτον για να αποκτήσει και πάλι αυτή η χώρα την αξιοπιστία της απέναντι στους Έλληνες πολίτες, και να μπορεί και πάλι να δανειστεί από αυτούς. Δεύτερον να αποκτήσει την απαραίτητη αξιοπιστία και υπόσταση η Ελληνική κυβέρνηση, αφού θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, για πλήρη αποκατάσταση των ομολογιούχων. Και τρίτον και σπουδαιότερο, να αποκαταστήσει την μεγαλύτερη αδικία που έχουν υποστεί πολίτες της, από το ίδιο το κράτος τους, ξεκινώντας μια νέα πορεία δικαίου σε αυτόν τον τόπο, που είναι βασική προϋπόθεση, για να υπάρξει ευημερία, ανάπτυξη, και ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες και τα παιδιά τους. 

  Τελειώνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις βασικές αρχές του Συντάγματος, όπου όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, και ασκούνται υπέρ αυτού, και το όργανο που εκφράζει την λαϊκή κυριαρχία είναι η Ελληνική Βουλή".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ