Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Οκτ-2014 16:20

  Επίσκεψη του αναπλ. υπ. ΠΕΚΑ στο εργοτάξιο του φράγματος Ασωπού στην Κορινθία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίσκεψη εργασίας στο υπό κατασκευή φράγμα του Ασωπού Κορινθίας πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Ιατρίδη, και εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε σύσκεψη των εμπλεκομένων προκειμένου να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την απεμπλοκή του έργου, ώστε η ολοκλήρωση της κατασκευή του φράγματος να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες μεγάλου μέρους της Κορινθίας και να δώσει νέα πνοή στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.

  Ταυτόχρονα, προωθείται προς δημοσίευση η συμπληρωματική έγκριση επέμβασης επί δημοσίων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για την κατασκευή του φράγματος Ασωπού, που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, ώστε να λυθούν και επιμέρους προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί κατά την κατασκευή.

  Σε δηλώσεις του για το θέμα ο αναπληρωτής υπουγρός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς σημείωσε:

  «Το φράγμα του Ασωπού είναι πολύ σημαντικό για την άρδευση της Κορινθίας, ενός κατεξοχήν αγροτικού νομού. Με την επίλυση του κατασκευαστικού σχήματος και με τη συμπληρωματική έγκριση επέμβασης, το έργο μπορεί να προχωρήσει. Η συνεργασία που πετύχαμε μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου οδηγεί σε αποτελέσματα για την περιοχή».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ