Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Οκτ-2014 14:42

  Α. Ντινόπουλος: Ζητά να ασφαλιστεί με ασφάλιστρο ανέργου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:27

  της Μαρίνας Μάνη

  Μοιάζει αδιανόητο αλλά είναι αλήθεια. Όπως προκύπτει από τα όσα συζητήθηκαν στο τελευταίο ΔΣ του ασφαλιστικού Οργανισμού των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων στα ΜΜΕ (ΕΔΟΕΑΠ), ο νυν υπουργός της κυβέρνησης Αργύρης Ντινόπουλος, ως «απλός» βουλευτής τον Ιούνιο του 2013, έκανε αίτηση στον ασφαλιστικό φορέα, ζητώντας να ασφαλίζεται σε αυτόν με το χαμηλό ασφάλιστρο των 43 ευρώ μηνιαίως που ισχύει για τα άνεργα μέλη.

  Η συζήτηση για το αίτημα του κ. Ντινόπουλου έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του Οργανισμού Πάνος Σόμπολος μετέφερε το αίτημα που είχε υποβάλλει ...πέρυσι ο νυν υπουργός. Η αντίδραση των μελών του ΔΣ στο ανήκουστο αίτημα του τότε βουλευτή μάλλον δεν περιγράφεται, καθώς οι υπηρεσίες του Οργανισμού δεν μπορούσαν να δώσουν σαφείς εξηγήσεις γιατί κανείς δεν γνώριζε περί του αιτήματος τίποτα εδώ και ενάμιση χρόνο. Μέχρι που ο πρόεδρος του ΔΣ εξήγησε ότι υποχρεώθηκε να το φέρει στο συμβούλιο μετά από επανηλειμένες πιέσεις του κ. Ντινόπουλου ως υπουργού πλέον της κυβέρνησης.    

  Όπως προκύπτει, ο κ. Ντινόπουλος, ως δημοσιογράφος που δεν ασκεί το επάγγελμά του, είναι προαιρετικά ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από το 2008.

  Σε αυτό το διάστημα δεν έχει πληρώσει εισφορές (!) με αποτέλεσμα το χρέος του στον Οργανισμό να φτάνει τα 5.500 ευρώ. 

  Ο νυν υπουργός, ζητά τώρα όχι απλώς να ενταχθεί στο κατώτατο ποσό των 43 ευρώ αλλά και να γίνει διακανονισμός 48 δόσεων ώστε να αποπληρώσει την παραπάνω οφειλή. 

  Να σημειωθεί ότι το χαμηλό ασφάλιστρο έχει προβλεφθεί από τον Οργανισμό για να μπορούν για ορισμένο διάστημα να ασφαλίζονται και να μη χάνουν το δικαίωμα στην υγεία οι χιλιάδες άνεργοι του κλάδου τα τελευταία χρόνια. Αυτό το "δικαίωμα" διεκδικεί και ο υπουργός της κυβέρνησης κ. Ντινόπουλος !   

  Τυπικά, την εν λόγω δυνατότητα την έχει. Ουσιαστικά, όμως προκαλεί εξαιρετικά αρνητική έκπληξη ότι ένας βουλευτής-υπουργός ζητά να ασφαλιστεί με ...ασφάλιστρο ανέργου στον επαγγελματικό του φορέα και επιμένει σε αυτό ακόμα και όταν είναι υπουργός. Πληροφορίες οι οποίες δεν έχει γίνει δυνατό προς το παρόν να διασταυρωθούν αναφέρουν ότι ο κ. Ντινόπουλος τα "χαρτιά" που έχει καταθέσει για να προωθήσει το αίτημά του εμπεριέχουν "ανακρίβειες" στοιχείων.

  Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ αντέδρασε και ο κ.Σόμπολος απέσυρε το αίτημα.  Παραμένει άγνωστο εάν το "αίτημα" θα επανέλθει στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων