Σ. Βούλτεψη: Προειδοποιεί με επιστράτευση τη ΓΕΝΟΠ
Τρίτη, 01-Ιουλ-2014 12:05
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ σε περίπτωση που κατεβάσουν τους διακόπτες για την ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για "σαμποτάζ κατά του κράτους".
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως "δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης".
Επιπλέον ξεκαθάρισε πως "η ΔΕΗ δεν είναι δική τους και το ρεύμα δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους". Όπως είπε 20 εκατ. τουρίστες και δεν μπορεί να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; "Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό", διαμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
"Να έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια; Η ΔΕΗ, δεν ξεπουλιέται ήδη έχει μετόχους εισήχθη στο ΧΑ", σημείωσε και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν βελτιώσεις στο ν/σ που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.
Παράλληλα η κα. Βούλτεψη επικαλέστηκε τόσο το παράδειγμα του ΟΤΕ που λειτουργεί άψογα με ευρωπαϊκό μοντέλο ανταγωνισμού με τους συνδικαλιστές να μην δημιουργούν και πρόβλημα στους πελάτες του, όσο και χωρών όπως η Κούβα και το Περού που νομοθετούν για την προσέλκυση επενδύσεων.
Επιπλέον εξήγησε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη ΝΑ Ευρώπη κάτι που δεν εχει χρήματα να κάνει σήμερα.
Α. Παπαμιμίκος: Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανένα να κατεβάσει διακόπτες
Εξάλλου στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος με την σειρά του τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να κατεβάσει διακόπτες ούτε για μισό λεπτό.
"Θα φτάσουμε το θέμα μέχρι και την επιστράτευση", τόνισε.
Διαβάστε ακόμα:
* Ξεκινούν αύριο στις 12 το βράδυ απεργίες στις μονάδες της ΔΕΗ