Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Ιουν-2014 10:06

  Πιθανώς από ασφυξία πέθαναν οι επιβάτες της πτήσης MH370

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με ένα έγγραφο 55 σελίδων το Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB), κατέληξε στα συμπεράσματα του για την πτήση ΜΗ 370, σύμφωνα με το Reuters.

  Σύμφωνα με το πόρισμα, η ισχυρότερη εκδοχή είναι ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines πέθαναν από ασφυξία, πριν αυτό συντριβεί στον Ωκεανό όταν τελείωσαν τα καύσιμα του.

  Για αυτό τους το συμπέρασμα επικαλέστηκαν παλαιότερες σχετικές αεροπορικές τραγωδίες- όπως αυτή με το αεροπλάνο της Helios Airways που κατέπεσε στο Γραμματικό- καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

  Ως προς το σημείο της συντριβής, το πόρισμα εικάζει ότι πιθανώς αυτό να βρίσκεται ακόμα πιο νότια στον Ινδικό ωκεανό, από τις περιοχές που είχε επικεντρωθεί αρχικά η έρευνα.

  Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, στις αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση εντοπισμού του αεροπλάνου, σε μια περιοχή σε απόσταση 2.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

  Η εξαφάνιση της πτήσης MH 370 στις 8 Μαρτίου που κόστισε την ζωή 239 άτομα, έχει γίνει αφορμή για την ακριβότερη έρευνα στην ιστορία της αεροπλοΐας, καθώς μέχρι στιγμής φτάσει στα 60.000.000 δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται τα 56.000.000 δολάρια που θα δαπανήσει τον Αύγουστο η Αυστραλία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ