Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Ιουν-2014 20:58

  Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα: Οι Βρετανοί τουρίστες μπορεί να ξεπεράσουν και τα 2 εκατ.φέτος

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με θερμές ευχές για νίκη της εθνικής μας ομάδας στη Βραζιλία, άρχισε και τελείωσε τη συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηκεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ. "Στη βρετανική πρεσβεία, ιδιαίτερα μετά την ατυχία της αγγλικής ομάδας στηρίζουμε την Ελλάδα, ανεπιφύλακτα", είπε.

  Αναφερόμενος στη δυναμική τουριστική συνεργασία, είπε ότι οι βρετανοί επισκέπτες στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν ίσως και να ξεπεράσουν φέτος τα δύο εκατομμύρια, χάρη στις καλές τιμές και τη σταθερότητα στη χώρα μας.

  Μιλάει επίσης για το έμπρακτο ενδιαφέρον της χώρας του για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών αλλά και το ευρύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, περιλαμβανομένης και της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων.

  Συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία της στα δημοσιονομικά, τονίζοντας ότι αυτό έγινε δυνατό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά επισημαίνει και τις αλλαγές που πρέπει να συνεχιστούν, προκειμένου να απελευθερωθεί η αγορά προϊόντων και να χαμηλώσουν οι τιμές, προς όφελος των καταναλωτών.

  Ενόψει του αναμενόμενου τουριστικού κύματος, η βρετανική πρεσβεία οργανώνει την ενημερωτική εκστρατεία Holiday Hangover, στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των βρετανών τουριστών, στο Ιόνιο και το Αιγαίο, προκειμένου να εξηγήσουν στα νέα παιδιά, τα οποία πολλές φορές κάνουν για πρώτη φορά διακοπές χωρίς τους γονείς τους, ποιά είναι η σωστή συμπεριφορά με βάση τα τοπικά ήθη, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών. Διασκεδαστικά αξεσουάρ, βραχιολάκια, κορδόνια που παιρνούν στο λαιμό ακόμη και πατάκια μπύρας στα μπαρ συνιστούν στους νέους να είναι προσεκτικοί και αναγράφουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Φέτος μάλιστα, μπήκε σε εφαρμογή και ο λογαριασμός στο twitter: @hangovergreece.

  Μιλώντας για την ενεργειακή συνεργασία, ο κ. Κίτμερ αναφέρεται στον ρόλο της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού σταθμού με πιό σημαντικό επίτευγμα την επιλογή της χώρας μας για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, στην κοινοπραξία του οποίου μετέχει ο βρετανικός κολοσσός BP. Ως προς τον ρόλο της Ελλάδας ως παραγωγού υδρογονανθράκων, είπε επίσης ότι η Βρετανία έχει άμεσο ενδιαφέρον για τη Δ. Ελλάδα και ειδικότερα για το Κατάκολο και για τη συνεργασία της Trajan oil με την ελληνική energean oil and gas. Εντός μάλιστα των προσεχών ημερών αναμένεται επενδυτική εκστρατεία της Ελλάδας στο Λονδίνο προκειμένου να βρεθούν οι επενδυτές που θα αναλάβουν τις έρευνες στο Ιόνιο και τη Δ. Ελλάδα.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρότζεκτ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ την τελική υλοποίηση του οποίου συνέδεσε με γεωπολιτικούς παράγοντες, περιλαμβανομένου του Κυπριακού.

  Η Βρετανία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και ιδιαίτερα για τουριστικές επενδύσεις, ωστόσο αυτό παίρνει χρόνο, όπως λέει ο κ. Κίτμερ, τονίζοντας ότι οι Βρετανοί επενδυτές θέλουν βοήθεια στα θέματα της γραφειοκρατίας καθώς και από τις τοπικές κοινωνίες, όπου θέλουν να συμβάλουν με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ