Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Ιουν-2014 11:52

  Μεταπτυχιακό "μηχανικής πετρελαίων"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παράθυρο στο μέλλον ανοίγει ένα νέο τμήμα του Πολυτεχνείο Κρήτης με τη λειτουργία, από τον Οκτώβριο του 2014, ενός νέου μεταπτυχιακού προγράμματος, αυτού της «Μηχανικής Πετρελαίου».

  Μέσω του προγράμματος που θα υλοποιήσει η Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Ιδρύματος, δίνεται πλέον η ευκαιρία σε όσους επιλεγούν να το παρακολουθήσουν να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και εφόδια πάνω στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.

  Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στα Χανιά, όπως επεσήμανε ο διευθυντής του προγράμματος Νίκος Παπαδάκης, θα είναι διάρκειας ενός περίπου χρόνου και θα απευθύνεται σε 20 φοιτητές.

  Πρότυπό του, αποτελούν τα προγράμματα σπουδών ξένων πανεπιστημίων όπως το Ιμπέριαλ της Αγγλίας και το Ντέλφτ της Ολλανδίας ενώ η γλώσσα του θα είναι η Αγγλική.

  Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδάκης το πρόγραμμα θα είναι χωρίς δίδακτρα για φοιτητές από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και με δίδακτρα για φοιτητές από άλλες χώρες.

  Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος «γεννήθηκε» από την ανάγκη να αποκτήσει η βιομηχανία πετρελαίου απόλυτα εξειδικευμένα στελέχη σε μια περίοδο μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των ερευνών που γίνονται για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη νότια Κρήτη.

  Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της έρευνας, του εντοπισμού, της εξόρυξης, της παραγωγής και της διοχεύτεσης των υδρογονανθράκων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων