Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Ιουν-2014 11:38

  Έρχονται εκπλήξεις στις βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tην ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών κσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι πολλών ταχυτήτων, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναμένεται άνοδος των βάσεων για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα, όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, ενώ πτώση εκτιμάται ότι θα σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές, αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά.

  Στις Στρατιωτικές σχολές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.

  Το εύρος μεταβολής των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις, (η προθεσμία εκπνέει στις 14 Ιουλίου).

  Για τις στρατιωτικές σχολές, σε ορισμένα τμήματα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον αριθμό των εισακτέων και κατά συνέπεια δεν είναι ενιαία η μεταβολή των βάσεων.

  Στα ΤΕΙ, σε ορισμένα τμήματα όπως της Φυσικοθεραπείας, της Λογοθεραπείας, της Αισθητικής, της Κοσμητολογίας και της Μαιευτικής, η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού.

  Αντίθετα, σε ορισμένα τμήματα του 5ου πεδίου, όπως αυτά της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής, δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων, εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων.

  Σύμφωνα με το «Έθνος», ανοδικές τάσεις παρουσιάζονται σε τμήματα όπως των Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Παντείου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, αλλά και Θεσσαλονίκης, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

  Αντίθετα, πτωτική είναι η τάση για την Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ σταθερές φαίνεται πως μένουν οι βάσεις στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων