Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιουν-2014 22:05

  Προσωρινό "πάγωμα" της αξιολόγησης ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την αξιολόγηση του προσωπικού, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με ψήφισμά του. Το ψήφισμα εγκρίθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από αίτημα περιφερειακών συμβούλων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

  Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι το περιφερειακό συμβούλιο πριν από δύο μήνες είχε ζητήσει, με ομόφωνο ψήφισμά του, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Ν.  4250/2014, δομών προσωπικού, τον χαρακτήρισε πρακτικά ανεφάρμοστο, ενώ με πρόταση που κατέθεσε και υιοθετήθηκε θα ζητηθεί να υπάρξει παράσταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) όταν θα συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν το νόμο αντισυνταγματικό, πρότειναν να κλείσει συμβολικά η περιφέρεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας (κάτι που δεν εγκρίθηκε) και επισήμαναν δεν πρέπει να γίνει καμία απόλυση, καθώς – όπως υποστήριξαν – το προσωπικό δεν επαρκεί ήδη.

  Να σημειωθεί, ότι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απασχολούνται 2.200 υπάλληλοι και σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ