Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιουν-2014 18:31

  Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Απλοποιούνται με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αίρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μειώνει τις μέχρι σήμερα χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του υπουργού για τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των πλοίων αναψυχής στη χώρα μας, καθώς και την κατάργηση των αναχρονιστικών ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι τώρα.

  Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης πλωτών εξεδρών μέχρι εκατό πενήντα τετραγωνικά μέτρα στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση.

  Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, μειώνεται, από σήμερα, κατά πολύ ο αριθμός των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ, επιπρόσθετα, περιορίζονται στο ελάχιστο οι χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται για τη γνωμοδότησή τους.

  Επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό και για εποχιακή χρήση μέχρι έξι μηνών, γίνεται με την επιφύλαξη των διατάξεων για τις περιοχές απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας.

  Οι σκοποί που εξυπηρετούν έχουν να κάνουν με την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, την πρόσβαση των λουόμενων σε δύσβατες παραλίες και περιοχές, τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την εγκατάσταση και λειτουργία ναυαγοσωστικών μονάδων, καθώς και τη διενέργεια καταδύσεων.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων