Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιουν-2014 17:13

  Επιστολή από τον ΣΕΚ στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), με επιστολή που παρέδωσε σήμερα στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, Αντόνιο Ταγιάνι, τον ενημέρωσε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές στη χώρα μας, εξαιτίας της καθυστέρησης των πληρωμών από την πλευρά του Ελληνικού Κράτους».

  Η επιστολή, που υπογράφεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Νοσοκομείων, τονίζει την πρωτοφανή ασυνέπεια με την οποία η Πολιτεία αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις της απέναντι στις ιδιωτικές κλινικές. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι εκπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς τους ιδιωτικούς παρόχους Υγείας ήταν προγραμματισμένες να εξοφληθούν από την τελευταία δόση που έλαβε η Ελλάδα (στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της από την Τρόικα), με το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ να αντικατοπτρίζει τη μερική εξόφληση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, που προέκυψαν κατά την περίοδο 2007-2011, διάδοχος των οποίων είναι ο ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, αυτά τα χρέη δεν έχουν εξοφληθεί… Ως αποτέλεσμα, τα χρήματα που δόθηκαν στη χώρα, αντί να κατευθυνθούν απευθείας προς την αγορά, όπως είχε προγραμματιστεί από την ΕΚΤ, παραμένουν εγκλωβισμένα εξαιτίας των βραδυκίνητων- γραφειοκρατικών μηχανισμών του Ελληνικού Κράτους».

  Πέρα από τις παλαιές οφειλές, στην επιστολή υπογραμμίζεται και το μείζον ζήτημα των νέων οφειλών, τονίζοντας ότι «Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί νέες συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των Ιδιωτικών Κλινικών και Νοσοκομείων, σχετικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας. Σύμφωνα με τους όρους αυτών των συμβάσεων, ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να προκαταβάλει το 90% των οφειλών, μέσα σε διάστημα -το αργότερο- 60 ημερών από την παραλαβή των τιμολογίων που αφορούν τους προηγούμενους μήνες και να εξοφλεί το υπόλοιπο 10%, εντός 6 μηνών! (και όχι μέσα σε διάστημα 60 ημερών, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2011/7)… Ο ΕΟΠΥΥ προκαταβάλει το 90% των οφειλών με αξιοσημείωτες καθυστερήσεις, ενώ το υπόλοιπο 10% των τιμολογίων δεν έχει καταβληθεί ποτέ από το 2012 έως και σήμερα… Κατά αυτόν τον τρόπο ο ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ξεκάθαρα την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2011/7 και συνεπώς ζητούμε την παρέμβαση και την καθοδήγηση σας».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων