Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιουν-2014 15:50

  Αντίθετο το ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
   Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα στον Περισσό με τα διοικητικά συμβούλια των εργατικών συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

  Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της συγκυβέρνησης, καθώς, όπως είπαν, η ΛΑΡΚΟ είναι μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και αποτελεί πλούτο για τη χώρα, με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και σημαντική προσφορά σε τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πλήττονται εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια από μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

  Πρόσθεσαν ακόμη ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει πως οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν, αργά ή γρήγορα, στη συρρίκνωση παραγωγικών δραστηριοτήτων ή και στο κλείσιμο των εταιριών και σε κάθε περίπτωση η ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

  Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε κατ΄ αρχήν την αντίθεση του ΚΚΕ στην παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και της ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης και την ανησυχία του κόμματος για τα σχέδια οριστικού κλεισίματος της επιχείρησης που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με το «όχι στην ιδιωτικοποίηση» το ΚΚΕ προβάλλει επίσης και ζητήματα που αφορούν την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη λήψη μέτρων που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλειά τους αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από τις δραστηριότητες της επιχείρησης.

  Τόνισε τη θέση του ΚΚΕ για τη σύσταση Ενιαίου Κρατικού Φορέα αξιοποίησης ορυκτού πλούτου για την πλήρη και ορθολογική αξιοποίησή του προς όφελος του λαού, καθώς και για μια σύγχρονη μονάδα ανοξείδωτου χάλυβα με αξιοποίηση των υποπροϊόντων και καθετοποιημένη παραγωγή.

  Ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων, για να έχουν επιτυχία και αποτελέσματα, δεν μπορούν να παραμένουν ξεκομμένοι από το γενικότερο πρόβλημα, τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο σημερινός δρόμος οικονομικής ανάπτυξης και «εντός των τειχών» της ΕΕ, ενός συστήματος που είναι δομημένο και σχεδιασμένο για τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας μέσω της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

  Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων