Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιουν-2014 14:31

  Επιστολή ευρωβουλευτών ΚΚΕ προς Μοχάμεντ Αμπάς

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με επιστολή τους οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος προς τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και την Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αναφέρουν πως το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του «θα συνεχίσουν να δουλεύουν σταθερά και θα λάβουν νέες πρωτοβουλίες για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κίνημα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, για τη δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος».

  Στην επιστολή, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα «αντιπάλεψε και αντιπαλεύει την πολιτική που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, που ακολουθεί η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πολιτικές δυνάμεις που την υπερασπίζονται».

  Οι δύο ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι το ΚΚΕ «καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη και αντιπαλεύει την προσπάθεια ενοχοποίησης του Παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και της δράσης του στο όνομα της "τρομοκρατίας" και τονίζουμε ότι ο πραγματικός τρομοκράτης κατά των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός».

  Επίσης, το ΚΚΕ απαιτεί συστηματικά από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες της Ελλάδας με το Ισραήλ και να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους.

  Στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ διατυπώνουν τον βασικό άξονα της θέσης του κόμματος για το παλαιστινιακό πρόβλημα, αναφέροντας ότι «στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Απαιτούμε να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα κατεχόμενα εδάφη. Ζητάμε την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ».

  Το ΚΚΕ επίσης ζητάει:

  - Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ΄67.
  - Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, να αρθεί άμεσα κάθε αποκλεισμός στην επικοινωνία και στην πρόσβαση των Παλαιστινίων στο σύνολο των Παλαιστινιακών εδαφών.
  - Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  - Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ