Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιουν-2014 11:03

  Κυρ. Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και μισθολογικές μειώσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότηταςδιαθεσιμότητας, με απολύσεις, αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις, διευκρινίζει με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κωνσταντίνο Ασκούνη, απαντώντας σε επιστολή της Ένωσης.

  «Θέλω να υπενθυμίσω και να τονίσω κατηγορητικά για άλλη μια φορά ότι η διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με κινητικότητα, διαθεσιμότητα - πόσο μάλλον απολύσεις - αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις ή οποιαδήποτε αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή που απέστειλε στην ΚΕΔΕ.

  Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι στο Ν. 4250/2014 επισημαίνεται πολύ καθαρά ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης του έτους 2013 δεν θα ληφθούν υπόψη για την τρέχουσα διαδικασία του προγράμματος κινητικότητας – διαθεσιμότητας, το οποίο άλλωστε έχει ολοκληρωθεί. «Οποιοσδήποτε άλλος αρνητικός συσχετισμός με τη διαδικασία αξιολόγησης συνιστά απλώς παραπληροφόρηση», τονίζει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

  Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει την ανάγκη το νέο σύστημα αξιολόγησης να εφαρμοστεί στο Δημόσιο, έτσι ώστε να διαμορφώσει η διοίκηση  με  ομοιόμορφο τρόπο μια εικόνα για την ποιότητα της απόδοσης των υπαλλήλων της. «Κυρίως, όμως θα παρέχει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με συγκριτικά μειωμένη απόδοση να ενισχυθούν ώστε να έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να αποδώσουν καλύτερα, πράγμα που αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της κάθε διοίκησης προς το ανθρώπινο δυναμικό της και πρωτίστως βέβαια προς την κοινωνία και τους διοικούμενους», αναφέρει επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης.

  Τέλος, καλεί την ΚΕΔΕ να συμβάλλει στην εφαρμογή του νόμου, ζητώντας της παράλληλα τις προτάσεις της στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το σχεδιασμό του πάγιου και οριστικού συστήματος αξιολόγησης που θα ισχύσει από το 2015.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων