Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιουν-2014 10:32

  Poroshenko: Ιστορική η σημερινή μέρα για την Ουκρανία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο χαιρέτισε τη σημερινή "ιστορική ημέρα" για τη χώρα του, φθάνοντας σήμερα στις Βρυξέλλες για να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  "Είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μου, η σημαντικότερη μετά την ανεξαρτησία", δήλωσε ο Ποροσένκο που εξέφρασε ικανοποίηση για την "αλληλεγγύη" που επέδειξε η ΕΕ μεσούσης της ουκρανικής κρίσης. Ο Ποροσένκο αναμένεται να υπογράψει στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το δεύτερο μέρος της συμφωνίας σύνδεσης, αυτό που αφορά τις εμπορικές σχέσεις και έχει στόχο κυρίως την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των τελωνιακών περιορισμών μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών της ΕΕ.

  Το πρώτο μέρος, που φορά τις πολιτικές σχέσεις, είχε υπογραφεί τον Μάρτιο από τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ. "Είναι το αποτέλεσμα δουλειάς επτά ετών. Προσφέρει μια νέα προοπτική στη χώρα μου και θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό της χώρας".

  Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί επίσης από τους πρωθυπουργούς της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και του Μόλδοβα Γιούρι Λεάνκα. Στη σύνοδο κορυφής, στην οποία κυριαρχεί το θέμα του διορισμού του νέου προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής. οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την ουκρανική κρίση και να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ