Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 21:07

  Αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Την αντίθεσή της στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο εκφράζει με ψήφισμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
   
  Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, παρόλο το λαϊκό ξεσηκωμό στην Κρήτη, στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, στην Πελοπόννησο, στα Ιόνια Νησιά, στο Νότιο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να μην γίνει η θάλασσα της Μεσογείου το πειραματόζωο της καταστροφής του θανατηφόρου χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης «εν πλω» που έχει μεγάλες πιθανότητες να επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις στην αλιεία, στην υγεία των λαών αλλά και στον τουρισμό, φαίνεται ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ είναι έτοιμοι να προχωρήσουν προς το τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου, χωρίς καμία ενδελεχή ενημέρωση από την κυβέρνηση ή την ΕΕ, αλλά με ενέργειες εν κρυπτώ και κυρίως χωρίς διαβεβαίωση για την 100% ασφάλεια της μεθόδου που επιλέχτηκε και που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, σε κινούμενο πλοίο.
   
  Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ψήφισμα δηλώνει κατηγορηματικά:
   
  - Αντίθετος στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.
  -Απαιτεί να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Μεσογείου: υγείας, ζωής, προστασίας περιβάλλοντος, ενημέρωσης και προστασίας πολιτών.
  •Πιστεύει ότι μοναδική οριστική λύση είναι, όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από όλες τις χώρες του πλανήτη μας, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση.
   
  Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ:
  -Στηρίζει και συμμετέχει στο Κίνημα εναντίον της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο, που αναπτύσσεται σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αλλά και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.
  -Καλεί την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, τις κυβερνήσεις των άλλων μεσογειακών κρατών, τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προστατέψουν τη Μεσόγειο και τους λαούς της.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων