Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 19:21

  Την ευρωμεσογειακή εταιρική σχέση θα προωθήσει η ιταλική προεδρία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η ιταλική προεδρία της ΕΕ σκοπεύει να θέσει την περιοχή της Μεσογείου στο επίκεντρο της συζήτησης για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, προωθώντας την ευρωμεσογειακή εταιρική σχέση (Euromed).

  Αυτό επισημαίνει στο σημερινό φύλλο του το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics σημειώνοντας ότι λόγω της Αραβικής Άνοιξης, η ολοκλήρωση της συνεργασίας σημείωσε καθυστερήσεις.

  Η ιταλική προεδρία επιδιώκει την αναβίωση της ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης, στην οποία η Ιταλία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελούσε εξαρχής κόμβο. Εξάλλου, όπως αναφέρουν Ιταλοί αξιωματούχοι, τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία καταδεικνύουν τη μακροπρόθεσμη σημασία της Μεσογείου για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.

  Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η ιταλική Προεδρία αναμένεται να εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού South Stream. Η Ιταλία, μαζί με τα λοιπά κράτη μέλη που συμμετέχουν στο εν λόγω έργο, έχει υπεραμυνθεί της σημασίας της κατασκευής του αγωγού για την διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών της ΕΕ. Οι Ιταλοί αξιωματούχοι επιδιώκουν την επανεκκίνηση των τεχνικών συνομιλιών μεταξύ της Επιτροπής, η οποία εξετάζει κατά πόσο οι σχετικές συμφωνίες είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο, και της Ρωσίας, καθώς σε συνέχεια της κρίσης στην Ουκρανία οι σχετικές συζητήσεις έχουν παγώσει.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020