Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 13:14

  Απογοήτευση στα Σκόπια για την απόφαση να μην λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  «Απογοητευτική, όσο και αναμενόμενη» για τα Σκόπια χαρακτηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τη χθεσινή δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Ουαλία, δεν θα εξετασθούν ζητήματα διεύρυνσης.

  Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η χώρα του, για μία ακόμη φορά, παραμένει στον «προθάλαμο» του ΝΑΤΟ, άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας. «Αναφορικά με την Ουαλία δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

  Αυτό που είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Από την μια πλευρά έχουμε μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, η οποία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις ένταξης από το 2008, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει κατάχρηση του δικαιώματος του βέτο ως πολιτικού μέσου εκ μέρους μιας χώρας - συμμάχου του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Πόποσκι.

  «Τόσο εμείς όσο και ο κ. Ράσμουσεν γνωρίζουμε ότι η αντίθεση της Ελλάδας υφίσταται από το 2008. Δεν υπάρχει μηχανισμός που να υποχρεώνει ένα κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ να σεβαστεί τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις του». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράσμουσεν μετά τη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, σχετικά με την πολιτική διεύρυνσης της Συμμαχίας, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αποστείλει πρόσκληση σε καμία υποψήφια χώρα για ένταξη στη Συμμαχία, στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην Ουαλία.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ