Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 21:17

  Επίσκεψη Παναγιώτη Μίχαλου στο Βελιγράδι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Σερβίας Ντούσαν Βούγιοβιτς, τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών πόρων Αλεξάνταρ Άντιτς και άλλους οικονομικούς παράγοντες της Σερβίας.

  Ο κ. Μίχαλος συμμετείχε στο 14ο Οικονομικό Συνέδριο Σερβίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ της χώρας.

  Στην συνάντηση του κ. Μίχαλου με τον Σέρβο υπουργό Οικονομικών εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στις δύο χώρες όπως επίσης και η προοπτική αύξηση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας.

  Στη συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας, Αλεξάνταρ Άντιτς τέθηκαν τα θέματα διμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, οι εξελίξεις, αναφορικά με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, καθώς και η προοπτική κατασκευής ενός καθέτου Διαδρόμου, προς την Ελλάδα.

  Ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Σερβικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ζέλικο Σέρτιτς. Στη συνάντηση αυτή αναζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας των επιμελητηριακών φορέων των δύο χωρών, ώστε να αυξηθούν οι επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνήθηκε να πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο της Σερβίας επίσκεψη στην Ελλάδα, με σκοπό την ανάπτυξη νέων επαφών με ελληνικές επιχειρήσεις.

  Στην ομιλία του στο οικονομικό Φόρουμ ο κ. Μίχαλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για την μελλοντική πορεία της Σερβίας και την ανάγκη άμεσης υλοποίησής τους, ώστε να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία.

  Επεσήμανε την ελληνική εμπειρία στον τομέα αυτό, ως απόρροια της κρίσης και την τεράστια προσπάθεια που κατεβλήθη για τη δημοσιονομική προσαρμογή και την υιοθέτηση μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε, κατηγορηματικά, τη στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Αναφερόμενος στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Σερβία ο κ. Μίχαλος τόνισε τη σημαντική βοήθεια που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση, οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές. Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να μετάσχει στη διάσκεψη δωρητών για τη συγκέντρωση βοηθείας που θα διοργανωθεί στο Παρίσι στα μέσα Ιουλίου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων