Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 15:56

  Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για την απόφαση ΣτΕ σχετικά με τον ΟΜΕΔ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Για πλήρη δικαίωση από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  σχετικά με τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί αμέσως. Επίσης προανήγγειλε προσφυγές της Συνομοσπονδίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με τη μείωση των μισθών των φτωχών εργαζόμενων.

  Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ:

  «Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση αλλά στον τομέα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του Οργανισμού Μεσολάβησης και  Διαιτησίας ,μας δικαιώνει πλήρως και ως εκ τούτου αποτελεί μια μεγάλη ρωγμή στην άκαμπτη λογική του Μνημονίου.

  Η κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί αμέσως.

  Δεν παραβλέπουμε, ότι  ενώ υπάρχουν άλλες αποφάσεις για άλλες κατηγορίες ,δε μας δικαιώνει στη μείωση των μισθών των φτωχών εργαζομένων.

  Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και λόγω δεδικασμένων , είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε και το Μνημόνιο θα δεχθεί ένα πάρα πολύ ισχυρό νομικό πλήγμα.

  Η απόφαση για τον ΟΜΕΔ θα πρέπει ,όχι μόνο να εφαρμοστεί ,αλλά να ανοίξει όλη η βεντάλια των διεκδικήσεων από τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Όλες οι εκκρεμούσες υποθέσεις ,ή υποθέσεις που οι εργοδότες τις κρατούσαν πεισματικά στον πάγο να πάνε στον ΟΜΕΔ ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές διευθετήσεις στο θέμα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων , που δυστυχώς η μνημονιακή πολιτική τις έχει οδηγήσει στην κατάρρευση.».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ