Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 10:27

  Μετεγγραφές φοιτητών και στα μεσαία στρώματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τέλος στην οικονομική ασφυξία που υφίστανται οι οικογένειες με περισσότερους από έναν φοιτητές σθυντηρώντας ακόμη και τρία σπίτια σε διαφορετικές πόλεις της χώρας, επιδιώκει να βάλει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές που ανακοινώνεται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", πρόκειται για σχέδιο διορθωτικών παρεμβάσεων που θα ευνοήσει τις μετεγγραφές αδελφών και θα περιορίσει την εξάντληση του οικογενειακού προϋπολογισμού εν μέσω οικονομικής κρίσης.

  Συγχρόνως θα αντιμετωπιστεί η π ολυδιάσπαση χιλιάδων οικογενειών τα μέλη των οποίων συναντώνται λόγω αυξημένων εξόδων στις μετακινήσεις, ελάχιστες φορές ετησίως.

  Η φιλοσοφία του υπουργείου κινείται στην κατεύθυνση του να δείξει το κράτος επιείκια ως προς τα εισοδήματα ανεβάζοντας το εισοδηματικό όριο σε ένα ακόμα ποσό που μπορεί να υπερβεί ακόμη και τα 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και να προσαυξάνεται αναλόγως με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

  Επί της ουσίας εκτός της ύπαρξης ενός απόρου φοιτητή ή δυο ή και περισσότερων αδελφών φοιτητών θα συνυπολογίζονται ο αριθμός των μελών της οικογένειας και τα εισοδήματά τους, καταλήγει το δημοσίευμα των "Νέων¨.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων