Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιουν-2014 09:49

  Καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων με τη συνδρομή των καταναλωτών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων, αλλά και να εκφράζουν τις απόψεις τους γι αυτές.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" η λειτουργία της πλατφόρμας αποτελούσε προαπαιτούμενο για τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, η οποία επρόκειτο να εκταμιευθεί τον Ιούνιο, κάτι που αναμένεται τελικά να γίνει τον Ιούλιο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Καθημερινή", η Τρόικα επέμεινε στη δημιουργία του μηχανισμού, καθώς υπήρξε έντονη ανησυχία για το εάν όλα τα υπουργεία θα ανταποκριθούν στο αίτημα της χαρτογράφησης όλων των χρεώσεων υπέρ τρίτων.

  Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη λάβει από τα υπουργεία επικαιροποιημένο κατάλογο με τις χρεώσεις υπέρ τρίτων.

  Συνολικά οι χρεώσεις υπέρ τρίτων, κάποιες εκ των οποίων έχουν καταργηθεί, υπολογίζονται σε περίπου 200. Σε αυτές συναντούμε μεταξύ άλλων, χρεώσεις 2% επί της αξίας του παραγόμενο ελαιόλαδου υπέρ δακοκτονίας ή χρεώσεις 0,5% επί της αξίας των εισαγόμενων εμπορευμάτων υπέρ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και της Ακαδημίας Αθηνών.
  Η πλατφόρμα αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τον Σεπτέμβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων