Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιουν-2014 21:25

  Υπέρ των συμφερόντων των πολιτών δηλώνει ότι ενέργησε ο E. Snowden

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  «Με τις αποκαλύψεις μου, τηρήθηκε η ισορροπία μεταξύ δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας», υποστήριξε ο Edward Snowden, στην παρέμβαση του μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

  Για μία ακόμη φορά ο Σνόουντεν υποστήριξε μιλώντας από Μόσχα όπου βρίσκεται —η Ρωσία του προσφέρει προσωρινό άσυλο—, ότι ο στόχος της διοχέτευσης των αποκαλύψεων του στον Τύπο δεν ήταν να προκληθεί ζημιά στο σύστημα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

  «Γινόταν μια μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικότητας αμερικανών και ευρωπαίων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ήταν καθήκον μου να αποκαλύψω αυτά τα προγράμματα», υποστήριξε.

  «Θα μπορούσα, αλλά δεν το επέλεξα, να αναρτήσω όλες αυτές τις αποκαλύψεις στο Διαδίκτυο», είπε ο πληροφορικός, πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, και συμπλήρωσε πως διάλεξε τον Τύπο για να διοχετεύσει τις πληροφορίες αυτές διότι, όπως τόνισε, ο Τύπος μπορεί να συνομιλήσει με την αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι «παρά τις αποκαλύψεις μου, τηρήθηκε η ισορροπία μεταξύ εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος».

  Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε, ότι «οι αποκαλύψεις μου υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, με την έννοια ότι οι άνθρωποι έμαθαν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι στα χέρια μυστικών υπηρεσιών, που δεν λογοδοτούν για αυτό».

  Από την άλλη «δεν βλέπω να έχει προκληθεί κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά στο σύστημα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ», κατέληξε.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020