Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιαν-2014 01:02

  Θύελλα από τη δήλωση Κάρας ότι ο Τσίπρας "δεν έχει προτάσεις"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 01:38

  Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου


  Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίζεται η Κουμουνδούρου για την δήλωση του Οτμάρ Κάρας, στη Βουλή, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον Αλ. Τσίπρα στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, διαπίστωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “δεν είχε καθόλου προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα”.

  Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τις πρακτικές που ακολουθεί η τρόικα και τα αποτελέσματα των μνημονίων, στην ενημερωτική συνάντηση που είχε με Έλληνες βουλευτές, μεταξύ άλλων, είπε ότι όταν συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα, «τον ρώτησα ποια είναι η εμπειρία του ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι οι στόχοι του, οι προτάσεις του και επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα».

  Μάλιστα ο κ. Κάρας συμπλήρωσε πως το μόνο που του είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

  Επιπλέον σημείωσε ότι το μόνο που του είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι “θα μας στηρίξει στην έκθεση μας”.

  Χαμένοι στη… μετάφραση

  Η δήλωση αυτή του κ. Κάρας έγινε παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Ευρωβουλευτή του κόμματος Ν. Χουντη, οι οποίοι απέδωσαν ότι δεν αντέδρασαν στα όσα έλεγε ο κ. Κάρας στην εσφαλμένη μετάφραση, με τον Π. Λαφαζάνη να διευκρινίζει ότι η μεταφράστρια αντί να πει “Τσίπρας” είπε “Κύπρος” (Cyprus αντί Τsipra)

  Ο κ. Κάρας σε ερώτηση δημοσιογράφων διευκρίνισε πως η αναφορά του ήταν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πως στην σημερινή συνέντευξη που θα παραχωρήσει η ομάδα των ευρωβουλευτών θα το επαναλάβει.

  Αν και μέχρι αργά χθες τη νύχτα η Κουμουνδούρου δεν είχε εκδώσει σχετική δήλωση - απάντηση στον κ. Κάρας η ιστοσελίδα Left.gr που εκφράζει τις απόψεις του κόμματος έκανε λόγο για “ψεύδη και συκοφαντίες” του ευρωβουλευτή σε βάρος του Αλ. Τσίπρα.

  Μάλιστα πηγές από την πλ. Κουμουνδούρου σημείωναν με νόημα ότι “η δήλωση Κάρας έγινε αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση της ομάδας των Ευρωβουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή με τον πρωθυπουργό”.

  Σε κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, Π. Λαφαζάνη και Ν. Βαλαβάνη και του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, αναφέρεται πως οι «ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας σε βάρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου γεννούν ερωτηματικά».

  «Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις», αναφέρουν οι βουλευτές και συνεχίζουν: «Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο. Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου». 

  Στη δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως «στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής αλλά και πως μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης».

  «Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα», καταλήγουν.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Η τρόικα ήταν άπειρη, ο... «Τσίπρος» δεν είχε προτάσεις 
  * "Ο Αλ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ