Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Νοε-2013 13:24

  Α.Π: Δεν είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματα του Γ. Παπακωνσταντίνου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:44

  Παναγιώτης Στάθης


  Εδώλιο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Lagarde» εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, στην εισήγησή του προς το ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

  Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί νόμιμη την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για απιστία, νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος. Θεωρεί δηλαδή ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή, με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

  Συγκεκριμένα ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει ότι «η από τις εκλογές 6.5.2012  προελθούσα Βουλή της ΙΔ περιόδου ουδόλως λειτούργησε και επομένως ήταν αντικειμενικώς αδύνατο να ασκήσει την αρμοδιότητα της δηλαδή να επιληφθεί της περιπτώσεως του υπουργού Οικονομικών και να συγκροτήσει προς τούτο Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Η συγκεκριμένη Βουλή διήρκησε το χρονικό διάστημα στο οποίο ήταν φυσικώς και λογικώς αδύνατο να συνέλκει σε δυο τακτικές περιόδους,  κάθε μια από τις οποίες δεν μπορεί να είναι συντομότερη από πέντε μήνες, άρα η προαναφερόμενη σύντομη αποσβεστική προθεσμία, εκτείνεται μέχρι το πέρας της Β’ τακτικής  συνόδου της μεθεπόμενης περιόδου».


  *Δείτε όλη την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ