Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Μαϊ-2013 12:16

  Ν. Ζήγρας κατα Άκη: Του έδωσα βαλίτσα με 80 εκατ. δρχ το 1998

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Σαν "έτοιμος από καιρό" ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου με σειρά παρεμβάσεων του "έκαψε" τον πρώην υπουργό μιλώντας για βαλίτσες μαύρων χρημάτων και εντολές αγορών ακινήτων. Ωστόσο σημαντική ήταν η παρέμβαση του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου για να δώσει διευκρινίσεις οσον αφορά το ποσό των χρημάτων που εμβάστηκαν από τη ρωσική ΑΝΤΕΥ στην κυπριακή Ντρουμίλαν για τα TORM1. 

  Ο κατηγορούμενος ζήτησε το λόγο προκειμένου να απαντήσει στον ισχυρισμό του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου ο οποίος εκτίμησε οτι τα 25 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν απο την ρωσική στην κυπριακή εταιρεία ηταν "παράνομη αμοιβή" που εκταμιεύθηκε όταν πίστωσε το ΥΕΘΑ ποσό 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τα αντιαρματικά. 

  Όπως είπε ο κ. Σμπώκος: Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 18-7-2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και drumilan offset ορίζεται οτι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα. Επίσης υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να υπάρξει μίζα το 1997 ή 1998 αφού τότε δεν υπήρχε καμιά απόφαση ή συμφωνία για τα οπλικά σύστηματα. 

  Μίνι απολογία Ν. Ζήγρα

  Νωρίτερα ο εξάδελφος του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας κλήθηκε από τον Εισαγγελέα να επιβεβαιώσει τα "περί χρημάτων σε βαλίτσα" που δια του συνηγόρου του δήλωσε χθες πως παρέλαβε αποό τον πρώην υπουργό της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και παρέδωσε στον Τσοχατζόπουλο. 

  Ο κατηγορούμενος επανέλαβε οτι πριν αγοραστεί το ακίνητο στην Δεινοκρατους απο την Μπλουμπελ 1998, παρέλαβε βαλίτσα απο τον κ. Μιχαηλίδη και την μετέφερε στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως είπε ο Ζήγρας ενώπιον του ο τότε υπουργός άνοιξε την βαλίτσα και είδε ότι μέσα είχε 80 εκατομμύρια δραχμές. Ο κατηγορούμενος επεσήμανε επίσης οτι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλεγεί απο τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο. 

  "Εγώ δεν ήξερα που βρισκόταν αυτό το ακίνητο. Η Μπλουμπελ δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, όπως και καμία άλλη εταιρεία. Όλα ηταν καθ΄ υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου" . 

  Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι δεν είχε καμία σχέση τόσο με την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, όσο και με τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη. Μάλιστα την παρατήρηση αυτή την έκανε μετα την παρέμβαση της Κ. Σταμάτη - για πρώτη φορά στη διαδικασία - που του είπε "αυτά είναι αοριστίες, να γίνεται πιο σαφής".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ