Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Απρ-2013 17:57

  Συνάντηση Ν. Δένδια με την υπ. Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θέματα μετανάστευσης και ασύλου αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, με την υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας, Σιμονέττα Σομμαρούγκα, στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

   

  Η υπουργός της Ελβετίας, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, χθες βρέθηκε στην περιοχή του Έβρου, όπου, μεταξύ άλλων, μετέβη στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας, το Κέντρο Ελέγχου Χερσαίων Συνόρων Ν. Βύσσσας και το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου.

   

  Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε την κ. Σομμαρούγκα για τις ενέργειες της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, σχετικά με τη μετανάστευση και το άσυλο, τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ και τη δημιουργία 20 επιτροπών για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, με στόχο την εκκαθάριση του συνόλου των εκκρεμών υποθέσεων έως τα μέσα του 2014.

   

  Ταυτόχρονα, τόνισε το βάρος που δέχεται η Ελλάδα από την εισροή μεταναστών στην περιοχή του Έβρου και αναφερόμενος στον τομέα των επιστροφών, επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας στη συνεργασία με τις προξενικές αρχές βασικών χωρών προέλευσης παρανόμων μεταναστών, όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

   

  Ειδική αναφορά έγινε στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Β. Αφρική, ζώνη του Σαχέλ, Ιράκ και Αφγανιστάν), γεγονός που αποτελεί ανησυχητικό παράγοντα όσον αφορά τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα.

   

  Η Ελβετίδα υπουργός, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναγνώρισε τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα και έδωσε συγχαρητήρια για την πρόοδο της χώρας στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο σε πολιτικό επίπεδο για ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου, όσο και σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του trafficking, που συχνά έχουν ως θύματα παράνομους μετανάστες.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ