Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαρ-2013 16:30

  Στην φυλακή Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για τα χρέη του Alter

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:40

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Την προφυλάκιση του εκδότη Γιώργου Κουρή και του γιού του Ανδρέα για το αδίκημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, διέταξαν σήμερα το μεσημέρι  η 11η τακτική ανακρίτρια  και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Οι δυο εκδότες, ως μέλος του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού ο πρώτος και ως αντιπρόεδρος ο δεύτερος, κατηγορούνται μαζί με 5 ακόμα άτομα πως δεν κατέβαλλαν τον συγκεκριμένο φόρο για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2011- 30 Σεπτεμβρίου 2011. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε μη καταβολή ΦΜΥ,  πως δηλαδή έπεισαν τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο και κατηγορούμενο Κώστα Γιαννίκο να μην καταβάλλει τον φόρο.

  Μαρτυρίες 

  Οι κατηγορίες σε βάρος τους στηρίχτηκαν σε καταθέσεις μαρτύρων που ισχυρίζονταν πώς «έκαναν κουμάντο στον τηλεοπτικό σταθμό, τον οποίο έτρεχαν και έπαιρναν αποφάσεις αφού κατείχαν ποσοστό άνω του 50%». Μάλιστα ανάλογο ισχυρισμό φέρεται να προέβαλλε και ο Κώστας Γιαννίκος, υποστηρίζοντας πως την επίμαχη περίοδο δεν ασκούσε ο ίδιος ουσιαστική διοίκηση. Στη δικογραφία όμως υπάρχουν και αντίθετες (τουλάχιστον 30 ένορκες) καταθέσεις που αποτελούν και ισχυρισμό των δυο εκδοτών.  Δηλαδή στην  απολογία τους φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες και να ισχυρίστηκαν πως δεν ασκούσαν διαχείριση στον τηλεοπτικό σταθμό, αφού δεν ήταν καν εκτελεστικά μελή του ΔΣ (δεν είχαν δικαίωμα υπογραφής), αλλά αυτή την ασκούσε ο Κώστας Γιαννίκος:  «Τον εμπιστευθήκαμε αλλά ήταν κλέφτης», φέρονται να είπαν.  Ο τελευταίος που είχε ήδη προφυλακιστεί για τα χρέη του Alter, κρίθηκε εκ νέου προσωρινά κρατούμενος και για αυτή την υπόθεση. Μάλιστα ο Γιώργος Κουρής προσκόμισε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία πούλησε οικόπεδο στην Κεφαλονιά αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει μέρος των χρεών του. Ο δικηγόρος τους Θέμης Σοφός μάλιστα επικαλέστηκε πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που είχε αθωώσει τον Ανδρέα Κουρή για χρέη προς το ΙΚΑ, κρίνοντας πως δεν ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού. Βέβαια είχε προηγηθεί άλλη απόφαση του Μονομελούς για άλλη οφειλή στο ΙΚΑ, που τον είχε καταδικάσει σε 4 χρόνια φυλάκιση, ποινή κατά της οποίας άσκησε έφεση.

  «Μη ψύχραιμη απόφαση» 

  Συνολικά κατηγορούνται για το συγκεκριμένο αδίκημα άλλα τέσσερα μέλη του ΔΣ, που αφέθηκαν ελεύθεροι από την ανακρίτρια. Μεταξύ αυτών (ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ) αφέθηκε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του σταθμού (με δικαίωμα υπογραφής και αντʼ αυτού του Γιαννίκου).  Ο συνήγορος των κατηγορουμένων εκδοτών Θέμης Σοφός, σχολίασε πάντως πως «δεν είναι ψύχραιμη αυτή η απόφαση της Δικαιοσύνης». 

  Πριν από λίγες μέρες σε βάρος του εκδότη και του γιού του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ