Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Οκτ-2012 14:28

  Ιταλία: Το ΣτΕ απέρριψε την επιβολή φόρου ακινήτων στην Καθολική Εκκλησία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας απέρριψε με σημερινή του απόφαση τον τρόπο εφαρμογής ενός διατάγματος της κυβέρνησης Μόντι που αναμενόταν να υποχρεώσει την Καθολική Εκκλησία από το 2013 να καταβάλει φόρο ακινήτων.

     
  «H εφαρμογή του μέτρου ξεπερνά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης» εξηγεί το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας.

     
  Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση Μόντι μέχρι το τέλος του χρόνου καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές του σχετικού διατάγματος, σε μια προσπάθεια να μην χαθούν έσοδα από την φορολόγηση των ακινήτων που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί για εμπορικές δραστηριότητες. Πρόκειται κυρίως για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενες κατοικίες και καταστήματα.

     
  «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές, μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια» , δήλωσε ο υφυπουργός οικονομικών, Τζιανφράνκο Πολίλο.

     
  Σύμφωνα με την ένωση Ιταλικών Δήμων Anci, η καταβολή του φόρου ακινήτων από την Καθολική Εκκλησία, θα μπορούσε να εισφέρει στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης τουλάχιστον επτακόσια εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

     
  Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μόντι δεν καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που θέτει το Συμβούλιο Επικρατείας είναι πιθανό να αναγκαστεί να καλύψει το «κενό εσόδων» που θα προκύψει με επιβολή νέων φόρων.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ