Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Σεπ-2012 18:03

  Τo ΣτΕ "μπλοκάρει" και το Κτηματολόγιο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:24

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι πλέον και επισήμως το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας! Πάνω από μια δεκαετία από το ξεκίνημά του, το έργο (και κυρίως το τμήμα που αφορά την Αθήνα) ουσιαστικά δέχτηκε μια ακόμα «βολή» από το Συμβούλιο της Επικρατείας  αφού τοπ ανώτατο δικαστήριο μπλόκαρε τον διαγωνισμό της δεύτερης φάσης εκτέλεσης του έργου, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την ολοκλήρωσή του.

  Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή που υπέβαλλε μια από τις 22 εταιρίες οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό και αποκλείστηκε με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται τώρα  ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 24.689.469 ευρώ (εκτός Φ.Π.Α.) για την Β’ φάση κτηματογράφησης σε 105 Δήμους και Κοινότητες της χώρας ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τη σύμβαση (ΚΤ-01) της δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου στον Δήμο Αθηναίων.

  Ο διαγωνισμός

  Η «Κτηματολόγιο Α.Ε.» διενήργησε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την ανάθεση 22 συμβάσεων-μελετών σχετικά με τη Β Φάση  κτηματογράφησης σε 105 Δήμους μεταξύ των οποίων και του Δήμου Αθηναίων.

  Στον επίμαχο διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές οι συμπράξεις γραφείων μελετών: 1) «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε. – Μέθοδος Τεχνική Α.Ε. Σύμβουλοι Μηχανικοί - Γεωργία Ν. Βούλγαρη – Δημήτριος Αρ. Παπατσώρης» και 2) «Μελέτη ΑΕΜΕ Δ. Κωτούζας και Συνεργάτες Ε.Ε. – Ερατοσθένης Μελετητική Α.Ε. - Αλτάνα Φ. Σαρώφ – Ελένη Ν. Χριστοπούλου».  

  Αποκλείστηκε όμως το «Γραφείο Δοξιάδη» που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και μάλιστα το 2011 είχε κερδίσει από το ΣτΕ και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε υποβάλλει. Κι αυτό με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν προβλήματα με την τεχνική προσφορά της δεύτερης σύμπραξης («Μελέτη ΑΕΜΕ Δ. Κωτούζας» κ.λπ.).Τώρα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 3231/2012 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή του «Γραφείου Δοξιάδη».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ