Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Ιουλ-2012 17:14

  Επιστολή του εισαγγελέα ΑΠ, Ι. Τέντε, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το αίτημα για τη διαμόρφωση μίας τουλάχιστον ακόμη αίθουσας συνεδριάσεων στον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να εκδικάζονται σοβαρές υποθέσεις τρομοκρατίας, έτσι ώστε να μην αποφυλακίζονται υπόδικοι λόγω συμπλήρωσης 18μήνου, επαναλαμβάνει με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

  Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 ο Τέντες είχε ζητήσει από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση μιας τουλάχιστον ακόμα αίθουσας συνεδριάσεων στον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, πράγμα που θα συνέβαλε στην ταχύτερη εκδίκαση των σοβαρών υποθέσεων».

  Στην επιστολή ο κ. Τέντες υπογραμμίζει ότι «οι λόγοι που καθιστούσαν απολύτως αναγκαία την ύπαρξη μιας δεύτερης (τουλάχιστον) αίθουσας στον εν λόγω χώρο εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα».

  Ειδικότερα, επισημαίνει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ότι σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο (12.7.2012) του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, την περίοδο αυτή δικάζονται στην αίθουσα συνεδριάσεων των φυλακών Κορυδαλλού, παράλληλα, δύο υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ «για τις 8.10.2012 έχουν προσδιοριστεί, για ενιαία εκδίκαση στην ίδια αίθουσα, άλλες τρεις παρόμοιες υποθέσεις ("Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς")».

  Επίσης, τονίζει ο εισαγγελέας του ΑΠ ότι στο τέλος Ιουνίου 2012, διαβιβάστηκε, «από τους ειδικούς εφέτες ανακριτές δέσμη υποθέσεων ("Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς"), που εκκρεμούν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για υποβολή πρότασης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ενώ στους ίδιους ανακριτές εκκρεμούν και άλλες δύο υποθέσεις τρομοκρατίας, των οποίων δεν μπορεί να προσδιορισθεί ο χρόνος περαίωσης».

  Παράλληλα, ο κ. Τέντες διαβίβασε στον υπουργό Δικαιοσύνης σχέδιο τροπολογίας της ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 17 Ν. 1756/1988) για την απλούστευση και συντόμευση της διαδικασίας ορισμού των δικαστών και εισαγγελέων μεταξύ των οποίων θα κληρωθούν τα μέλη των Τριμελών Εφετείων Κακουργημάτων, όπου δικάζονται σοβαρές υποθέσεις, όπως είναι αυτές της τρομοκρατίας.


  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων