Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουν-2012 12:15

  Ανοιχτή επιστολή το "Μένουμε Ευρώπη" στα κόμματα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοιχτή επιστολή προς όλα τα κόμματα έστειλε η πρωτοβουλία "Μένουμε Ευρώπη". Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τους 10 εμπνευστές της πρωτοβουλίας (Αντώνης Κουρουτάκης, Βαλεντίνο Βαλανό, Γεωργία Κούτα, Ελένη Καραγεωργίου, Ιωάννα Φύκαρη, Κοσμά Καπρίνη, Μαριαγγελίνα Ευλιάτη, Μιχάλη Ρίσβα, Μιχάλη Δεκάστρο και Τάσο Μπία), αναφέρεται  μεταξύ άλλων, πως με την εν λόγω πρωτοβουλία επιχειρείται να καταστεί σαφές και εκτός Ελλάδας ότι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων επιθυμούν την παραμονή μας στην Ευρώπη, ώστε οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και οι λαοί της Ευρώπης χωρίς δισταγμούς να επιδείξουν αλληλεγγη. 

  Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής: 

  "Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας ενημερώσουμε για την αυστηρώς ακομμάτιστη πρωτοβουλία πολιτών “Μένουμε Ευρώπη”. 

  Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς το Ζάππειο την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 19.00 εκφράζουμε την βούληση μας να συνεχίσει η χώρα την Ευρωπαϊκή της πορεία, ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Επιθυμούμε με τη συμβολική μας ειρηνική συγκέντρωση να τονίσουμε τη σημασία της σύνεσης σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αλλά και την ανάγκη της συναίνεσης αναφορικά με την ευρωπαϊκή θέση της χώρας που αποτελεί εθνικό κεκτημένο. 

  Παράλληλα, φιλοδοξούμε και μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να καταστεί σαφές και εκτός Ελλάδας ότι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων επιθυμούν την παραμονή μας στην Ευρώπη, ώστε οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και οι λαοί της Ευρώπης χωρίς δισταγμούς να επιδείξουν αλληλεγγύη. 

  Δεν λαμβάνουμε θέση αναφορικά με κοινωνικές πολιτικές, οικονομικά προγράμματα, ή διαπραγματευτικές τακτικές. Είναι όμως για μας δεδομένο ότι οι πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις πρέπει να λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας".

  Με τιμή,
  Αντώνης Κουρουτάκης, Βαλεντίνος Βαλανός, Γεωργία Κούτα, Ελένη Καραγεωργίου, Ιωάννα Φύκαρη, Κοσμάς Καπρίνης, Μαριαγγελίνα Ευλιάτη, Μιχάλης Ρίσβας, Μιχάλης Δεκάστρος, Τάσος Μπίας"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ