Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Απρ-2012 17:06

  Συμβούλιο Εφετών προς Πεπόνη: Αποφάσισε για τα CDS

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Να αποφασίσει άμεσα για την αρχειοθέτηση ή όχι της υπόθεσης των CDS καλεί τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών το οποίο με βούλευμά του απέρριψε το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα να απέχει από την υπόθεση των CDS με το αιτιολογικό πως αυτή ήταν μια από τις δικογραφίες για τις οποίες κατήγγειλε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις.

  Το συμβούλιο αποφάνθηκε ότι ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος τις επόμενες ημέρες καλείται να αποφανθεί για την υπόθεση καθώς ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση έχει καταθέσει πόρισμα ζητώνταςνα τεθεί μέρος της υπόθεσης στο αρχείο και συγκεκριμένα το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες περί ενδεχόμενης εμπλοκής του αδελφού του τέως πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον της χώρας.

  Λόγοι ευπρέπειας 

  Ο εισαγγελέας αρνήθηκε να αποφανθεί για την υπόθεση επικαλούμενος λόγους ευπρέπειας μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες του πως, μεταξύ άλλων, και για αυτή την υπόθεση δέχτηκε «οχλήσεις».

  Προηγουμένως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αρ. Κορέας που διενήργησε την έρευνα έκρινε πώς η υπόθεση ελλείψει στοιχείων που να στηρίζουν υπόνοια ποινικού αδικήματος πρέπει να πάει στο αρχείο και τυπικά την υπέβαλλε για τη σύμφωνη γνώμη και επικύρωση του ανωτέρου του, οικονομικού εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη. Κι εκεί, ο γνωστός από την υποβολή αιτήματος αντικατάστασης μετά από καταγγελίες περί «οχλήσεων» στο έργο του, εισαγγελέας, έκανε και πάλι την έκπληξη αρνούμενος να γνωμοδοτήσει. Κάτι που πρέπει να κάνει τώρα...

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ