Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιουλ-2011 09:42

  Ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου το AppCamp Greece

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στις 19 Ιουλίου ολοκληρώνεται το AppCamp Greece, το πρώτο Πανελλήνιο πρόγραμμα επιτάχυνσης ιδεών για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (mobile applications). Στόχος αυτού, η μετατροπή καλών ιδεών σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες απευθυνόμενα στην παγκόσμια αγορά μέσα σε δύο εβδομάδες. 
  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το AppCamp ξεκίνησε από το πρόγραμμα επιτάχυνσης ιδεών του THERMI LINK (προθερμοκοιτίδα) της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων THERMI A.E. και υποστηρίζεται από εταιρείες του κλάδου κινητών εφαρμογών και πληροφορικής. Ως πρόγραμμα αποτελεί καινοτομία, καθώς δεν μιμείται ξένα προγράμματα, αλλά συνδυάζει καλές πρακτικές αυτών με μία μεθοδολογία προσαρμοσμένη στις ανάγκες νέων Ελληνικών ομάδων επιστημών και επιχειρήσεων.
  Το AppCamp σκόπιμα εστίασε στο κλάδο κινητών εφαρμογών, αναγνωρίζοντας την παγκόσμια επιτυχία που πέτυχαν αρκετές Ελληνικές εταιρείες του κλάδου και δημιουργώντας τη βάση στην οποία νέες ομάδες ή εταιρείες θα υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Εναλλακτικά, είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθούν σε υφιστάμενες εταιρείες του κλάδου, καθώς υπάρχει έλλειψη σε προγραμματιστές κινητών εφαρμογών σε πλατφόρμες όπως το Android, iOS και WP7.

  Ορόσημο στη διοργάνωση αποτέλεσε το AppResort, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε (9-10 Ιουλίου), όπου ομάδες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, συνοδεία μεντόρων και εκπροσώπων μεγάλων εταιρειών “μετακόμισαν” στην Πορταριά Πηλίου. Εκεί για48 ώρες δουλέψανε τόσο σε τεχνικά όσο και επιχειρηματικά θέματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και συγκεκριμένα workshops πάνω στα πιο επίκαιρα τεχνολογικά και επιχειρηματικά νέα. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις θετικές τους εντυπώσεις από τη μέχρι τώρα συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών εντυπωσιάστηκαν από το επίπεδο των γνώσεων αλλά και την πρωτοτυπία των ομάδων που συμμετέχουν. Από το Σαββατοκύριακο δεν έλειψαν και στιγμές χαλάρωσης και δικτύωσης των συμμετεχόντων (φωτογραφίες εδώ κι εδώ)
   
  Στο 1ο AppCamp επιλέχθηκαν να συμμετέχουν οκτώ ομάδες από τις τριάντα περίπου που εξέφρασαν ενδιαφέρον. Ορισμένες από τις ιδέες που αυτή την ώρα εξελίσσονται  αφορούν στην προώθηση της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού, στην εξεύρεση παραλιών βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, στην εύκολη εύρεση σημείων με ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην ευκολότερη εύρεση θέσεων parking και στη δημιουργία επιμορφωτικών παιχνιδιών για παιδιά.

  Ομάδες αποτελούμενες μέχρι 5 άτομα, διαφόρων ηλικιών, δουλεύουν σε συνεργατικούς χώρους (coworking spaces) σε Αθήνα (CoLab), Θεσσαλονίκη (THERMI LINK) και Πάτρα (Indifex) προετοιμάζοντας έξυπνες εφαρμογές που σε λίγο καιρό θα μπορούμε να “κατεβάσουμε” στα κινητά μας τηλέφωνα.

  Οι συμμετέχουσες ομάδες καθοδηγούνται δωρεάν από μία ομάδα μεντόρων που συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων στους τομείς προγραμματισμού, design, μάρκετινγκ και χρηματοδότησης. Παρουσιάσεις γύρω από τα παραπάνω θέματα πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά, ενώ κάθε μέντορας αφιερώνει χρόνο σε κάθε ομάδα ξεχωριστά, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις φάσεις. Η πρώτη συμπεριλάμβανε τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών και των μοντέλων εσόδων των εφαρμογών, η δεύτερη φάση που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε (9-10 Ιουλίου) αφορά στην ανάπτυξη του πυρήνα των εφαρμογών και των ενεργειών μάρκετινγκ, ενώ η τρίτη και τελευταία φάση του AppCamp που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά στην δημιουργία επεκτάσεων των εφαρμογών και δοκιμές αυτών. 

  Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία, η οποία είχε ως αφετηρία τη THERMI A.E., όμως δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τις χορηγίες αξιόλογων εταιρειών όπως το vrisko.gr, τη Virtual Trip, τη Niobium Labs, τη Bugsense, την peopleperhour.com, την Indifex και το CoLab, καθώς και άριστων επαγγελματιών από τους χώρους της πληροφορικής, του design και της διοίκησης επιχειρήσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ