Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 26-Φεβ-2011 00:02

  Εκλέγουν προέδρους οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Με την οριστική αποχώρηση μετά από 9 χρόνια του Δημήτρη Παξινού απο την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και με τη μάχη να δίνεται με διασπασμένες τις πολιτικές δυνάμεις, οι δικηγόροι της  Αθήνας (και όλης της χώρας) εκλέγουν προεδρεία την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011. 

  Η εκλογική αναμέτρηση έρχεται σε μια εποχή που η ύφεση συμπιέζει τη μεγάλη μάζα των δικηγόρων, ενώ το μέτωπο της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους διχάζει τους δικηγόρους της επαρχίας με αυτούς της Αθήνας. 

  Συνολικά υποβλήθηκαν 14 υποψηφιότητες συνδυασμών και οι μέχρι τώρα προβλέψεις δίνουν προβάδισμα στους Μιχ. Ζαφειρόπουλο και  Δημ. Βερβεσσό με τον Γ. Αδαμόπουλο να εμφανίζεται αρκετά δυναμικά στο προσκήνιο. 

  - Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, κατέρχονται 3 ψηφοδέλτια παρουσιάζοντας διάσπαση δυνάμεων (σύνηθες φαινόμενο) όμως από τις εσωτερικές διεργασίες ανάδειξης αναδείχτηκε και πάλι η υποψηφιότητα του σημερινού αντιπροέδρου του ΔΣΑ  Δ. Βερβεσσού, με την «Αλληλεγγύη Δικηγόρων». Αυτή τη φορά δεν θα έχει αντιμέτωπο τον Ν. Κανελλόπουλο (έχει αναλάβει την προεδρία του ΕΟΤ), αλλά το σύμβουλο Φ. Κατσαφάδο (είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του Ν. Κανελλόπουλου) με το συνδυασμό  «Δικηγόροι σε Κίνηση - Δικηγορική Συνείδηση». Απ΄τον ίδιο χώρο και ο σύμβουλος Χαρ. Αναλυτής με τη «Δικηγορική Ανανέωση». 

  - Από το χώρο της ΝΔ εμφανίζονται δυο ψηφοδέλτια με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο (γιο του αείμνηστου πρώην πρέδρου του ΔΣΑ και βουλευτή Νώντα Ζαφειρόπουλου) να δοκιμάζει για δεύτερη φορά την τύχη του ως υποψήφιος πρόεδρος με το συνδυασμό «Ωρα Δικηγόρων». Εχει τη στήριξη σημαντικών στελεχών της Ν.Δ., όπως του Δ. Αβραμόπουλου, του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, της Ελίζας Βόζεμπεργκ, αλλά και του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Θεωρείται δε η συνέχεια της παράταξης Παξινού καθώς συμμετέχουν οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλευράς Παξινού, καθώς και ο σύμβουλος Θανάσης Παυλόπουλος, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Παξινού και ματαπήδησε σε αυτό του Μιχ. Ζαφειρόπουλου από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.   

  Αντίπαλός του, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών το 2009 και διεκδικεί για πρώτη φορά την προεδρία με το συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων». Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού του παραβρέθηκαν οι Δ. Σιούφας, Πρ. Παυλόπουλος και Ε. Στυλιανίδης.

  -Με μακρά παρουσία στο συνδικαλιστικό χώρο, ο αντιπρόεδρος Θ. Σχινάς, προερχόμενος από τον ΣΥΝ, βάζει και πάλι υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων». 

  - Η παράταξη των δικηγόρων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ θα εκπροσωπηθεί από τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Ν. Σμύρνης Αγγελο Βρεττό («Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»), που διαδέχεται τον επί δύο τριετίες σύμβουλο Μ. Κοκκινάκη. 

  - Την ψήφο των δικηγόρων θα διεκδικήσει και ο Παν. Γαλετσέλης, με καταβολές στο ΔΗΚΚΙ, ενώ χωρίς υποψήφιο πρόεδρο κατεβαίνει η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων. 

  ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ  

  1) «Κοινωνία των Δικηγόρων»  με υποψήφιο πρόεδρο τον  Ιωάννη Αδαμόπουλο, 

  2) «Δικηγορική Ανανέωση» με  υποψήφιο πρόεδρο το Χαράλαμπο (Μπάμπη) Αναλυτή, 

  3) «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Δημήτριο Βερβεσό, 

  4) «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό,
   
  5) «Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή» με υποψήφιο πρόεδρο τον  Παναγιώτη Γαλετσέλλη, 

  6) «Ώρα Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο το Μιχαήλ Ζαφειρόπουλο, 

  7)   «Ανεξάρτητη Ένωση Μαχόμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών» με υποψήφιο πρόεδρο τον Κλεομένη Καραντζά,  

  8) «Δικηγόροι σε Κίνηση - Δικηγορική Συνείδηση» με υποψήφιο πρόεδρο το Βασίλειο Κατσαφάδο, 

  9) «Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι» με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό, 

  10) «Δίκτυο Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Δημήτριο Μουστακάτο, 

  11)  «Αλλάζουμε Τώρα! Δικηγόροι 2011» με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη, 

  12) «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων» με υποψήφιο πρόεδρο τον Θεόδωρο Σχινά, 

  13) «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας» χωρίς υποψήφιο πρόεδρο και 

  14) «Άλμα στο Μέλλον - Κίνηση Ανεξάρτητων Δικηγόρων» χωρίς υποψήφιο πρόεδρο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων