Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 22:18

  Πρόταση Λε Πεν για λαθρομετανάστες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν πρότεινε σήμερα να συμπηχθεί συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας «που θα επιτρέπει στο πολεμικό ναυτικό τους να προασπίζει τα εθνικά χωρικά ύδατα και να απωθεί στα διεθνή χωρικά ύδατα τους λαθρομετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρώπη».Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για την κατάσταση στη Λιβύη, η Μαρίν Λε Πεν δήλωσε «ευτυχής που βλέπει τον λιβυκό λαό να ξεσηκώνεται ενάντια στον δικτάτορα» Μουάμαρ Καντάφι, οιακοστρόφο της χώρας από το 1969.

  «Εντούτοις είμαι ιδιαίτερως ανήσυχη, διότι όπως τόνισα ακολούθως, ο μεγάλος κίνδυνος είναι ορισμένως να έλθουμε αντιμέτωποι αύριο με ένα γιγάντιο κύμα λαθρομεταναστών», πρόσθεσε.

  «Όμως η ΕΕ είναι ένας διάδρομος, η Frontex που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη των συνόρων μας έχει εξηγήσει πως σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να αντισταθεί, δεν πρόκειται να απωθήσει κανέναν», τόνισε η Λε Πεν.

  «Οφείλουμε να επανακτήσουμε την κυριαρχία των συνόρων μας, και καθώς πιστεύω πως η ΕΕ είναι παντελώς αδύναμη να τα προστατεύσει, θα πρέπει να συνάψουμε μία διμερή συμφωνία με την Ισπανία και την Ιταλία για να επιτραπεί στο ναυτικό μας να προασπίσουν τα χωρικά μας ύδατα και να απωθούν στα διεθνή χωρικά ύδατα τους λαθρομετανάστες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ευρώπη», προσθέτει η Λε Πεν.

  Η 42χρονη πρόεδρος του ακροδεξιού σχηματισμού εκτιμά επίσης πως θα πρέπει «να ξανατοποθετήσουμε τελωνεία» στα γαλλοϊσπανικά σύνορα και να «διώξουμε με τρομακτική αυστηρότητα όσους χρησιμοποιούν αυτήν την λαθρομετανάστευση».

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων