Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 11:08

  Δίωξη σε πρύτανη και μετανάστες για την κατάληψη της Νομικής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παναγιώτης Στάθης

  Να ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, για παραλείψεις του στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από Αφγανούς λαθρομετανάστες, ζητεί στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος διενήργησε προκαταρκτική εξέταση. 

  Το πόρισμα παραδόθηκε το πρωί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελάκο και σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώνονται ευθύνες του πρύτανη παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στις έγγραφες εξηγήσεις του ανέφερε ότι «είχε συγκαλέσει εξ’ αρχής το πρυτανικό συμβούλιο το οποίο μετά από πέντε ημέρες ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας».

  Στο πόρισμα αναφέρεται ακόμα πώς πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος 8 ατόμων, μελών οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών για δυο πλημμελήματα:

  -Ηθική αυτουργία παραβίαση οικιακής ειρήνης για την κατάληψη του κτιρίου της νομικής

  -Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες φθορές σχετικά με το κτίριο του πανεπιστημίου (σπασμένες πόρτες κλπ) και αλλά και το γεγονός ότι δεν λειτούργησε επί πολλές ημέρες η σχολή. 

  Ως αυτουργοί στις συγκεκριμένες πράξεις της παραβίασης οικιακής ειρήνης και διακεκριμένων φθορών θα διωχθούν οι ίδιοι οι μετανάστες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας αναφέρει πώς δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος της εταιρίας ΑΝΕΚ , των πρακτόρων της και του πλοιάρχου του πλοίου με τους οποίους μεταφέρθηκαν οι λαθρομετανάστες από την Κρήτη στην Αθήνα για το αδίκημα της διευκόλυνσης στη μεταφορά λαθρομεταναστών.

  Το πόρισμα θα διαβιβαστεί από τον κ. Σακελάκο στην εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων