Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Ιαν-2011 16:33

  Αμπντουλάχ Γκιούλ: "Δεν διαπράξαμε γενοκτονία κατά των Αρμενίων"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κατηγορηματικό τρόπο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, υποστήριξε, ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι η Τουρκία δεν δέχεται ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Αρμενίων στην διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

  Ερωτώμενος από Αρμένιο βουλευτή, για το αν θα πρέπει, επιτέλους, η Τουρκία, να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, προκειμένου να λάβει τη θέση της μεταξύ των πολιτισμένων χωρών, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή στην Τουρκία προκλήθηκαν, από τις μαζικές μετακινήσεις και την συμπεριφορά των ίδιων των λαών που ζούσαν στο τουρκικό έδαφος.

  Για να χαρακτηρισθεί γενοκτονία, η συμπεριφορά μας έναντι των Αρμενίων, εκείνη την εποχή, τόνισε, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρχε, από την πλευρά της Τουρκίας, πρόθεση σφαγής. Έχουμε προτείνει, κατέληξε, να δημιουργηθεί μία διεθνής επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει όλα τα αρχεία και τα στοιχεία της εποχής εκείνης, προκειμένου να αποδειχθεί ότι πράγματι διεπράχθη γενοκτονία.

  Εμείς θα ανοίξουμε όλα τα αρχεία μας, θα τα παραδώσουμε σ΄ αυτήν την Επιτροπή και θα αποδεχθούμε το όποιο πόρισμα βγάλει, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

  Πηγή: www.athina984.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ