Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Νοε-2018 14:14

  Φυσικό Αέρο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Προσφέρουµε αξία στον καταναλωτή

  Φυσικό Αέρο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Προσφέρουµε αξία στον καταναλωτή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κύριε Μητρόπουλε, πώς αποτιµάτε την πορεία της απελευθέρωσης της αγοράς; 

  Η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου εκτιµώ ότι λειτούργησε προς τη σωστή κατεύθυνση αναφορικά µε το εύρος των επιλογών που έχει πλέον στη διάθεσή του ο ίδιος ο καταναλωτής. 

  Όσον αφορά το Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η απελευθέρωση µας ωφέλησε, καθώς είχαµε πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσουµε εναλλακτικές πηγές προµήθειας, να συµµετέχουµε και να απορροφήσουµε στον µέγιστο βαθµό τις ποσότητες αερίου που διατίθενται στις δηµοπρασίες και τελικά να προσφέρουµε ακόµα πιο ανταγωνιστικές τιµές στους πελάτες µας. Η ηγετική θέση, εξάλλου, που έχουµε στον απελευθερωµένο χώρο της ενέργειας ώθησε σηµαντικές εταιρείες άλλων κλάδων να επιδιώξουν αποκλειστική συνεργασία µε εµάς και, πλέον, να έχουµε τη δυνατότητα να προσφέρουµε επιπλέον δωρεάν προνόµια και υπηρεσίες στους πελάτες µας. Το πιο σηµαντικό είναι ότι µας δόθηκε η δυνατότητα να επεκταθούµε και γεωγραφικά σε νέες περιοχές και να αποκτήσουµε µεγαλύτερα µερίδια αγοράς.

  Για το επόµενο διάστηµα βασικός στόχος µας είναι να διατηρήσουµε ισχυρό µερίδιο στην αγορά φυσικού αερίου στην Αττική και να επενδύσουµε έντονα στην πλέον ώριµη αγορά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, όπου έχουµε ήδη ξεκινήσει δυναµικά τη δραστηριοποίησή µας µε καταστήµατα και δίκτυα συνεργατών. 

  Ποια είναι τα µεγαλύτερα εµπόδια στον ανταγωνισµό στην αγορά ηλεκτρισµού;

  Βασικό παράγοντα στο παιχνίδι του ανταγωνισµού αποτελεί ο λόγος της συνολικής αξίας προς την προσφερόµενη τιµή προϊόντων και υπηρεσιών, και τελικά της συνολικής εµπειρίας που βιώνει ο καταναλωτής από την επαφή του µε τη µάρκα. Αντίθετα, µέχρι σήµερα οι πάροχοι θεωρούν "κλειδί" µόνο την τιµή, νοοτροπία η οποία αγγίζει τα όρια αγωνίας, µε πλασµατικά ποσοστά εκπτώσεων ή και τελικές προσφορές κάτω του κόστους. Αντίστοιχες πρακτικές δηµιουργούν στρεβλώσεις στην εικόνα της αγοράς αλλά και στην ουσιαστική της λειτουργία και γεµίζουν ανασφάλεια και δυσπιστία τους καταναλωτές. 

  Εµείς, από την άλλη, έχουµε αποφασίσει στρατηγικά να δηµιουργήσουµε την εµπειρία της µάρκας και να προσφέρουµε υψηλή αξία σε σχέση µε την τιµή που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής. Βέβαια, η εµπιστοσύνη στην εταιρεία είναι προϋπόθεση επιλογής, αλλά για το Φυσικό Αέριο η πορεία που ξεπερνά τον έναν αιώνα αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο. 

  Ποιο είναι το πλεονέκτηµα της Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας;

  Το Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έχει διαγράψει µια µακρά και συνεπή πορεία στον χώρο της ενέργειας για πάνω από 160 χρόνια. 

  Η αξιοπιστία και η φροντίδα που µας χαρακτηρίζουν µας έχουν καταστήσει µέχρι σήµερα σηµείο αναφοράς για τον καταναλωτή φυσικού αερίου, ενώ αντίστοιχη πορεία διαγράφουµε και στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύµατος. Η συνολική αναβάθµιση και εξέλιξη της εµπειρίας εξυπηρέτησης που προσφέρουµε, µέσα από καινοτόµες και εξατοµικευµένες υπηρεσίες που απαντούν ακόµα πιο στοχευµένα στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, αποτελούν σίγουρα συγκριτικό πλεονέκτηµα. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι 8 στους 10 πελάτες µας µας βαθµολογούν µε 9/10 και συστήνουν την εταιρεία µας σε φίλους και γνωστούς.

  Ποιο είναι κατά την άποψή σας το αύριο της αγοράς; 

  Σήµερα το καλύτερο εργαλείο για την επίτευξη ανταγωνιστικότητας είναι οι δηµοπρασίες ΝΟΜΕ. Η παύση τους θα αποτελέσει πλήγµα για όλους τους εναλλακτικούς παρόχους, στην προσπάθεια πρόσκτησης µεριδίου. Όσον αφορά το target model, κανείς δεν µπορεί να προβλέψει την επίδρασή του στην ελληνική αγορά, και ειδικότερα µε τις δεσµεύσεις που υπάρχουν για το άνοιγµα της αγοράς.

  Από την άλλη, είναι σαφές ότι η συγκέντρωση του κλάδου των εναλλακτικών προµηθευτών ρεύµατος εντείνεται το τελευταίο διάστηµα, πρόκειται όµως για µια αναµενόµενη εξέλιξη, καθώς δεν µπορούν να είναι βιώσιµοι τόσοι παίκτες σε µια αγορά µε τόσο έντονο ανταγωνισµό και παράλληλη δυσκολία απόκτησης µεριδίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020