Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Αυγ-2020 13:21

  Mytilineos: Ισχυρές προοπτικές και σταθερές βάσεις απέναντι στην αβεβαιότητα της COVID-19

  Mytilineos: Ισχυρές προοπτικές και σταθερές βάσεις απέναντι στην αβεβαιότητα της COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλήρης και αδιάλειπτη η λειτουργία όλων των παραγωγικών μονάδων


  Σε µια χρονική συγκυρία κατά την οποία η κρίση της COVID-19 θέτει νέες προκλήσεις και δοκιµάζει την οικονοµία διεθνώς, η MYTILINEOS επιδεικνύει ισχυρή ανθεκτικότητα, διατηρώντας σε λειτουργία το σύνολο των παραγωγικών της µονάδων, συµβάλλοντας αποτελεσµατικά στη θωράκιση της εταιρείας και τη στήριξη της ελληνικής οικονοµίας. Όπως κατέδειξαν οι οικονοµικές επιδόσεις της εταιρείας για το πρώτο τρίµηνο του έτους, η MYTILINEOS πέτυχε να διατηρήσει σε πλήρη και αδιάλειπτη λειτουργία όλες τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, χωρίς προβλήµατα στην αλυσίδα εφοδιασµού αλλά και τις παραγγελίες των πελατών.

  Επιπλέον, οι ισχυρές οικονοµικές επιδόσεις, παρά το δυσµενές κλίµα, αποδεικνύουν για ακόµα µία φορά τα πλεονεκτήµατα της διαφοροποίησης των οικονοµικών δραστηριοτήτων, αλλά και του επιτυχούς εταιρικού µετασχηµατισµού, που ενισχύουν καθοριστικά τα αµυντικά χαρακτηριστικά της εταιρείας απέναντι στην κρίση.

  Ισχυρός πυλώνας

  Πιο συγκεκριµένα, ισχυρός πυλώνας για την εταιρεία αναδείχθηκε ο Τοµέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, καθώς όλες οι µονάδες παρέµειναν πλήρως λειτουργικές, παρέχοντας σηµαντική στήριξη στο εθνικό δίκτυο. Παράλληλα, στους Τοµείς Ολοκληρωµένων Έργων και Υποδοµών και Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιµων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, όλα τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζουν να προχωρούν βάσει του αρχικού προγραµµατισµού. Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τον Τοµέα της Μεταλλουργίας, η εταιρεία καταφέρνει να παραµένει άθικτη από την πτώση στις τιµές του µετάλλου. Η ισχυρή ανθεκτικότητα του Τοµέα Μεταλλουργίας οφείλεται αφενός στο καθετοποιηµένο µοντέλο λειτουργίας του και αφετέρου στις συνεχιζόµενες πρωτοβουλίες για τη βελτιστοποίηση του κόστους, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της Εταιρείας, στο πρώτο τεταρτηµόριο της παγκόσµιας καµπύλης κόστους, τόσο για την παραγωγή Αλουµίνας όσο και για την παραγωγή Αλουµινίου. Σηµειώνεται, εξάλλου, ότι στις αρχές του έτους ο Τοµέας Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιµων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας αναδείχθηκε σε αυτόνοµο Τοµέα Επιχειρηµατικής Δραστηριότητας.Η συγκεκριµένη εξέλιξη αποτέλεσε ένα σηµαντικό βήµα για την εδραίωση της Εταιρείας στην παγκόσµια αγορά φωτοβολταϊκών έργων και αποθήκευσης ενέργειας.

  Παρά την αβεβαιότητα σε διεθνές επίπεδο, η MYTILINEOS προχωρά κανονικά στον σχεδιασµό της, στο πλαίσιο της επιχειρηµατικής της στρατηγικής, λαµβάνοντας όλα τα απαραίτητα µέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη βέλτιστη αξιοποίηση των κεφαλαίων της, ώστε να διασφαλίσει την περαιτέρω οργανική της ανάπτυξη.

  Θετικές επιδόσεις

  Σε ό,τι αφορά τις οικονοµικές επιδόσεις της εταιρείας για το α’ τρίµηνο του 2020, αυτές σηµατοδοτούν ένα δυναµικό ξεκίνηµα για το 2020, ένα έτος µε ιδιαίτερες προκλήσεις. Τα λειτουργικά αποτελέσµατα αυξήθηκαν κατά 24%, από 65,2 εκατ. ευρώ το δ’ τρίµηνο του 2019 σε 80,6 εκατ. ευρώ το α’ τρίµηνο του 2020. Αντίστοιχα, σε σύγκριση µε το α’ τρίµηνο του 2019, σε ενοποιηµένη βάση:

  • O κυκλος εργασιων ανήλθε σε 532,7 εκατ. ευρώ, έναντι 513,9 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας αύξηση κατά 3,7%.

  • Τα λειτουργικα κερδη προ φορων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαµορφώθηκαν σε 80,6 εκατ. ευρώ, έναντι 92,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας µείωση 12,4%.

  • Τα καθαρα κερδη µετά από φόρους και δικαιώµατα µειοψηφίας διαµορφώθηκαν σε 36,4 εκατ. ευρώ, έναντι 49,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας µείωση 26,8%.

  • Αντιστοιχα, τα κερδη ανα µετοχη διαµορφώθηκαν σε 0,255 ευρώ, έναντι 0,348 ευρώ.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ