Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Αυγ-2020 13:06

  Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Στόχος µας να παραµείνουµε η πρώτη επιλογή των καταναλωτών

  Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Στόχος µας να παραµείνουµε η πρώτη επιλογή των καταναλωτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εμφαση στις καινοτόμες υπηρεσίες, την ενεργειακή εξοικονόμηση και την ηλεκτροκίνηση. 

   

  Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας

  - Eίστε στην τελική κούρσα ιδιωτικοποίησης, µε 7 πανίσχυρους υποψήφιους επενδυτές στη short list συµµετοχών. Ποια είναι σήµερα η θέση της εταιρείας και ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας στόχοι;

  Η εταιρεία µας είναι o ιστορικότερος πάροχος φυσικού αερίου της χώρας, µε µεγάλη διείσδυση στην Αττική και ισχυρή θέση στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, ενώ έχει εισέλθει δυναµικά και στην αγορά ηλεκτρικού ρεύµατος, αυξάνοντας διαρκώς το µερίδιό µας.

  Επιπρόσθετα, σήµερα µας εµπιστεύονται 420.000 οικιακοί καταναλωτές, 9.000 επαγγελµατίες, 200 µεγάλοι εµπορικοί πελάτες και βιοµηχανίες και περισσότερα από 1.200 σχολεία και δηµόσια κτίρια.

  Χάρη στην αλµατώδη ανάπτυξη αλλά και τις σηµαντικές συνεργασίες που έχουµε συνάψει, προσφέρουµε ήδη τα πιο ανταγωνιστικά και ολοκληρωµένα πακέτα στην αγορά, για κάθε χρήση − οικιακή, επαγγελµατική, βιοµηχανική.

  Στόχος µας είναι να παραµείνουµε η πρώτη επιλογή των καταναλωτών, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες, µε κύρος και αξιοπιστία και µε το βλέµµα διαρκώς στραµµένο στο µέλλον, µε έµφαση στις καινοτόµες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, στην ενεργειακή εξοικονόµηση και αποδοτικότητα, στην ηλεκτροκίνηση και σε άλλες ενεργειακές υπηρεσίες.

  - Το τελευταίο διάστηµα βλέπουµε µια έντονη στροφή προς τις ΑΠΕ και τις εναλλακτικές µορφές κίνησης. Πόσο έτοιµο είναι το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας να ανταποκριθεί στα νέα δεδοµένα; Με ποιον τρόπο συµβάλλει η εταιρεία σας στη βιώσιµη ανάπτυξη;

  Η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, γι’ αυτό και πρωταγωνιστεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες που µειώνουν τις εκποµπές αερίων του θερµοκηπίου και υποστηρίζουν τον εθνικό στόχο για βιώσιµη ανάπτυξη.

  Η εταιρεία µας επενδύει συστηµατικά στη διαρκή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και του αντίστοιχου ενεργειακού αποτυπώµατος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ προωθεί αδιάλειπτα την επέκταση της χρήσης της ηλεκτροκίνησης.

  Αυτή, άλλωστε, η έµφαση στην αειφορία µαζί µε την ανταγωνιστικότητα και τη δυναµική ανάπτυξη είναι που καθιστούν το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας οδηγό των εξελίξεων στον ενεργειακό κλάδο της Ελλάδας.

  - Έχετε συµπληρώσει 160 χρόνια λειτουργίας. Πώς µετασχηµατίστηκε η εταιρεία σε αυτό το διάστηµα και ποια η εικόνα της σήµερα;

  Πράγµατι, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας ξεκίνησε να δίνει φως και ενέργεια στην Αθήνα πριν από 160 χρόνια, σηµατοδοτώντας µια νέα εποχή για την πρωτεύουσα. Σήµερα έχει πλέον µετασχηµατιστεί σε έναν ολοκληρωµένο πάροχο ενέργειας, που καλύπτει κάθε ενεργειακή ανάγκη, σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύµα, σε όλη την Ελλάδα.

  Αυτή η ανεκτίµητη εµπειρία του ενάµιση και πλέον αιώνα λειτουργίας αποτελεί για εµάς µια πολύτιµη παρακαταθήκη, που έδωσε ώθηση στην επέκτασή µας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη διείσδυσή µας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

  Ωστόσο, δεν επαναπαυόµαστε, στηριζόµαστε στη µοναδική κληρονοµιά και στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατά µας, για να συνεχίσουµε να δηµιουργούµε υψηλή προστιθέµενη αξία για τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους µετόχους µας.

  - Ποιες αλλαγές θα φέρει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εµπορίας στους πελάτες και τους καταναλωτές; Πόσο έχει επηρεάσει τη λειτουργία και τον σχεδιασµό σας;

  Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εµπορίας θα δώσει ακόµα µεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας. 

  Σε ό,τι µας αφορά, προχωράµε κανονικά στην υλοποίηση του στρατηγικού µας σχεδιασµού, αναβαθµίζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες µας, προς όφελος πάντα των πελατών µας, και αυτό θα συνεχίσουµε να κάνουµε. 

  Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας διαθέτει µοναδική τεχνογνωσία και αξιοπιστία, µια ευρεία και σταθερή πελατειακή βάση, σύγχρονα προϊόντα και ανταγωνιστικά συνδυαστικά πακέτα και γι’ αυτό κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στην ελληνική ενεργειακή αγορά.

  Με τη στήριξη των νέων επενδυτών, η εταιρεία θα επιταχύνει την υλοποίηση του αναπτυξιακού της πλάνου, µε κύριους άξονες τη γεωγραφική επέκταση, την καινοτοµία και τα αποκλειστικά προνόµια που έχει εξασφαλίσει για τους πελάτες της, µέσα από σηµαντικές συνεργασίες µε εταιρείες διαφόρων κλάδων. 
  Και, φυσικά, θα συνεχίσει να δηµιουργεί νέα προϊόντα και υπηρεσίες για την κάλυψη κάθε σύγχρονης ενεργειακής ανάγκης οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων, σε όλη την Ελλάδα. 

  - Ποιες συνέπειες είχε η επιδηµία COVID-19 στη λειτουργία της εταιρείας σας; Πόσο επηρέασε τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους καταναλωτές;

  Η πανδηµία έφερε τις επιχειρήσεις µπροστά σε µεγάλες και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Εµείς στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρείας Ενέργειας θέσαµε άµεσα δύο βασικές προτεραιότητες: την ασφάλεια και την υγεία των εργαζοµένων µας και την οµαλή και αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πελατών µας.
  Σε αυτό το πλαίσιο, ενεργοποιήσαµε από την πρώτη στιγµή ένα ολοκληρωµένο σχέδιο εξ αποστάσεως λειτουργίας, που επέτρεψε στους καταναλωτές να απολαµβάνουν το σύνολο των προϊόντων και των υπηρεσιών µας από την ασφάλεια και τη σιγουριά του σπιτιού τους. Εν ολίγοις, συνεχίσαµε να προσφέρουµε τις ίδιες υπηρεσίες και στο ίδιο υψηλό επίπεδο όπως πριν από την εµφάνιση της πανδηµίας. Παράλληλα, συνεχίζουµε κανονικά την υλοποίηση του αναπτυξιακού µας πλάνου, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους µας.

  Είµαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα περήφανοι που καταφέραµε να προσαρµοστούµε άµεσα στα νέα δεδοµένα, παρέχοντας πολυεπίπεδη εξυπηρέτηση, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια των πελατών και των εργαζοµένων µας.

  pin


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ