Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 19:06

  ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Παραµένουµε πιστοί στους φιλόδοξους στόχους µας, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κύκλος εργασιών το πρώτο 5µηνο του 2020 σηµείωσε αύξηση 5% σε σχέση µε αντίστοιχο διάστηµα του 2019

   

  Με υψηλές ταχύτητες "έτρεξε" η ΕΔΑ ΘΕΣΣ το πρώτο πεντάµηνο του 2020, καταγράφοντας ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους τοµείς. Επιδόσεις, µάλιστα, που γίνονται ακόµα πιο εντυπωσιακές αν ληφθεί υπόψη η µεγάλη πτώση της οικονοµικής δραστηριότητας που επέφεραν η πανδηµία του κορονοϊού και τα περιοριστικά µέτρα για την αντιµετώπισή της.

  Τα αποτελέσµατα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ από 1/1/2020 έως το τέλος του Μαΐου 2020 συγκριτικά µε την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είναι αποκαλυπτικά της δυναµικής της: Οι ενεργοποιηµένοι µετρητές που διαχειρίζεται η Εταιρεία ανήλθαν σε 365.790, σηµειώνοντας αύξηση κατά 7% σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο το 2019 (341.855 µετρητές το α’ πεντάµηνο του 2019). Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, πρόσθεσε άλλα 58 χλµ. στο σύγχρονο δίκτυό της των 2.484,70 χλµ. σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Συνολικά, οι επενδύσεις της Εταιρείας για την επέκταση του δικτύου της στο πρώτο πεντάµηνο του 2020 αγγίζουν τα 9,5 εκατ. ευρώ. 

  Εξίσου µεγάλη ήταν και η αύξηση στους όγκους φυσικού αερίου που διανεµήθηκαν, καθώς στο τέλος Μαΐου 2020 ξεπέρασαν τα 264,7 εκατ. κυβικά µέτρα, καταγράφοντας αύξηση 4% σε σχέση µε τους όγκους φυσικού αερίου (255,10 εκατ. κυβικά µέτρα) που διανεµήθηκαν κατά την αντίστοιχη περίοδο 2019. 

  Ακόµα πιο θετικά ήταν τα οικονοµικά αποτελέσµατα της Εταιρείας την ίδια περίοδο. Συγκεκριµένα, ο κύκλος εργασιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ το πρώτο 5µηνο του 2020 ξεπέρασε τα 37 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση µε το αντίστοιχο διάστηµα του 2019, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ξεπέρασαν τα 30,1 εκατ. ευρώ, αυξηµένα κατά 3% έναντι του πρώτου πενταµήνου του 2019. Ακόµα καλύτερη είναι η εικόνα για τα καθαρά κέρδη της Εταιρείας µετά τους φόρους, τα οποία διαµορφώθηκαν στα 17,6 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση µε το πρώτο πεντάµηνο του 2019.

  Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, σηµείωσε σχετικά: "Τα αποτελέσµατα έως τον Μάιο του 2020 επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, την άρτια οργάνωση και τον σχεδιασµό που µε συνέπεια υλοποιούµε. Η Εταιρεία µας καταγράφει µεγάλη ανάπτυξη σε όλους τους τοµείς και αντεπεξέρχεται πλήρως στον στρατηγικό σχεδιασµό της, παρά τα εµπόδια που έθεσε η δυσµενής συγκυρία. Δεν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι απόλυτα ευθυγραµµισµένη µε το επενδυτικό της πλάνο και θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη του δικτύου στις περιοχές της Αδείας της".

  Αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία της, δηλαδή την εµπειρία των στελεχών της, την τεχνογνωσία και τις σύγχρονες υποδοµές της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει καταφέρει να µετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες και να αποδεικνύεται καλύτερη των προσδοκιών της.

  Με τους ίδιους υψηλούς ρυθµούς κινήθηκαν και οι επενδύσεις της Εταιρείας στον ψηφιακό µετασχηµατισµό, γεγονός που της επέτρεψε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της και την περίοδο του lockdown, προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών της στους καταναλωτές της µε ασφάλεια και αξιοπιστία. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ δίνει ιδιαίτερη έµφαση στην ανάπτυξη και αυτοµατοποίηση των νέων κύριων εταιρικών εφαρµογών της, µε στόχο την αύξηση της αποτελεσµατικότητας και τη βελτίωση των παρεχόµενων υπηρεσιών της.

  Την ίδια στιγµή, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατάφερε να διευρύνει τις συνεργασίες της µε Εταιρείες Διανοµής, παρέχοντας υπηρεσίες υποστήριξης σε δραστηριότητες που αφορούν τη διαχείριση, λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη Δικτύου Διανοµής Φυσικού Αερίου σε όλη την Ελλάδα. Με τις συνεργασίες αυτές, η Εταιρεία µοιράζεται την πλούσια τεχνογνωσία και εµπειρία της, µε στόχο την ταχύτερη επέκταση και την αποτελεσµατικότερη λειτουργία των δικτύων διανοµής σε όλη τη χώρα, προς όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας.
  Παράλληλα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ προσφέρει ολοκληρωµένα προγράµµατα τηλεκπαίδευσης στη δραστηριότητα διανοµής φυσικού αερίου. Tα προγράµµατα καλύπτουν θεµατικές ενότητες που αφορούν το ρυθµιστικό πλαίσιο, την ασφαλή και αποτελεσµατική χρήση του φυσικού αερίου, τη στρατηγική ανάπτυξης των δικτύων και τη διαχείριση και επεξεργασία Προσωπικών Δεδοµένων σύµφωνα µε τον Γενικό Κανονισµό Προστασίας Δεδοµένων. Οι εκπαιδεύσεις παρέχονται µέσω συστήµατος αποµακρυσµένης παρακολούθησης µε τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογίας. Ήδη έχει πραγµατοποιηθεί ο πρώτος κύκλος και η Εταιρεία σχεδιάζει τους νέους κύκλους προγραµµάτων, που θα πραγµατοποιηθούν στο προσεχές διάστηµα.

  πιν

  Παρά τις προκλήσεις της χρονικής συγκυρίας, οι προτεραιότητες της Εταιρείας παραµένουν αναλλοίωτες. Για τον λόγο αυτό, τυγχάνει συνεχούς αναγνώρισης και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Ο λόγος για την πρόσφατη ένταξη της Εταιρείας στον ισχυρό πανευρωπαϊκό οργανισµό για τη βιωσιµότητα GD4S (Gas Distributors for Sustainability), όπου συµµετέχουν κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες διανοµής. Όπως, µάλιστα, σχολίασε ο κ. Μπακούρας: "Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα εκπροσωπεί πλέον τη χώρα µας σε έναν οργανισµό που καθορίζει τις εξελίξεις στον στρατηγικό τοµέα του φυσικού αερίου, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Εταιρεία θα µετέχει στις διαβουλεύσεις των µεγάλων εταιρειών του κλάδου µε την Ευρωπαϊκή Ένωση, συµβάλλοντας στη διαµόρφωση κρίσιµων πολιτικών για τον ενεργειακό τοµέα και την οικονοµία της Ελλάδας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ