Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 19:00

  Linde Hellas: Η µεγαλύτερη εταιρεία βιοµηχανικών και ιατρικών αερίων στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται

  Linde Hellas: Συνεχίζει να αναπτύσσεται
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Eπεκτείνονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις, δεν σταµατούν τα επενδυτικά πλάνα

  Εχει ήδη συµπληρώσει πάνω από µισό αιώνα ζωής στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να µεγαλώνει και να αναπτύσσεται, ενισχύοντας την ηγετική της θέση. Ο λόγος για τη Linde Hellas, τη µεγαλύτερη εταιρεία βιοµηχανικών αερίων στην Ελλάδα, που παρέχει υπηρεσίες στον ευρύτερο τοµέα της υγείας (στα νοσοκοµεία) και σε βιοµηχανικούς πελάτες (στη βιοµηχανία τροφίµων, σε χαλυβουργεία και σε ναυπηγεία).

  Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1963 και συµπλήρωσε ήδη 56 έτη δραστηριότητας στη χώρα. Ανήκει στον πολυεθνικό όµιλο Linde PLC, που είναι πρωτοπόρος παγκοσµίως στην παραγωγή κρυογενικών αερίων. Η Linde Hellas είναι, µάλιστα, η µοναδική εταιρεία αερίων στην Ελλάδα µε οργανωµένο τµήµα εφαρµογών αερίων.

  Αποτελείται από τέσσερις µηχανικούς που προσφέρουν πρωτοποριακές εφαρµογές αερίων σε βιοµηχανίες όπως των τροφίµων (κατάψυξη µε υγρό άζωτο) και στα διυλιστήρια (αδρανοποιήσεις δεξαµενών µε άζωτο). Εφαρµογές που, όπως σηµειώνει η διοίκηση της εταιρείας, µπορούν να επιτυγχάνουν µεγαλύτερη παραγωγικότητα και χαµηλό κόστος παραγωγής.

   

  O Γενικός Διευθυντής της LINDE HELLAS, Δρ Νικόλαος Βαβουράκης

  Η παραγωγική δύναµη της Linde Hellas

  Η Linde Hellas κατέχει µία Μονάδα Διαχωρισµού Αερίων (µονάδες ASU για την παραγωγή αερίων όπως το οξυγόνο, το άζωτο κ.λπ.), από τις δύο που βρίσκονται συνολικά στην Ελλάδα.

  Η Linde Hellas διαθέτει δύο εργοστάσια εµφιάλωσης (στη Σίνδο και στη Μάνδρα) πεπιεσµένων βιοµηχανικών και ιατρικών αερίων. Στο εργοστάσιο της Μάνδρας, πέραν των παραπάνω, υπάρχει µονάδα παραγωγής υδρογόνου (µοναδική στην Ελλάδα), εµφιάλωσης ηλίου και παραγωγής ασετυλίνης. Επίσης διαθέτει υπερσύγχρονο εµφιαλωτήριο ψυκτικών υγρών (FREON) στο Σχηµατάρι, το µοναδικό στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχει τη δυνατότητα εµφιάλωσης νέας γενιάς ψυκτικών, σύµφωνα µε τον κανονισµό της Ευρωπαϊκής Ένωσης F-Gas. 

  Τα εγκαίνια στο εργοστάσιο του Σχηµαταρίου έγιναν τον Απρίλιο του 2018 και αποτέλεσε από τα πρώτα στην Ελλάδα που λειτουργούν µε όλες τις νόµιµες άδειες. Η επένδυση, συνολικού ύψους 2.500.000 ευρώ, φέρνει την ελληνική αγορά πιο κοντά στα ψυκτικά νέας γενιάς και προσφέρει καινοτόµες λύσεις στους πελάτες.

  Επενδύσεις µέσα και παρά την κρίση

  Τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας όχι µόνο δεν σταµάτησαν κατά την τελευταία δεκαετία και µέσα στην κρίση, αλλά, αντίθετα, ενισχύθηκαν. Όπως τονίζουν οι επικεφαλής της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οικονοµικής κρίσης (2009-2018) η Linde συνέχισε να επενδύει στην Ελλάδα, µε τo συνολικό ύψος των επενδύσεων κατά την περίοδο αυτή να ανέρχεται στο ποσό άνω των 36 εκατοµµυρίων ευρώ, δίνοντας ψήφο εµπιστοσύνης στην ελληνική οικονοµία.

  Συγκεκριµένα:

  • Το 2010 αναβαθµίστηκαν οι µονάδες παραγωγής ιατρικών αερίων.
  • Το 2012 αναβαθµίστηκε η µονάδα πλήρωσης ηλίου στη Μάνδρα Αττικής.
  • Οn site µονάδα παραγωγής αερίου οξυγόνου σε πελάτη.
  • Το 2017 χορηγήθηκε στη Linde Hellas η επίσηµη άδεια κυκλοφορίας ιατρικού οξυγόνου, σύµφωνα µε τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Το 2018 αναβαθµίστηκε η µονάδα πλήρωσης ψυκτικών υγρών νέας γενιάς (µε χαµηλές επιπτώσεις στο περιβάλλον) στο Σχηµατάρι.

  Το προφίλ της Linde Hellas

  Η Linde Hellas απασχολεί σήµερα 150 υπαλλήλους πλήρους ωραρίου και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 45 εκατ. ευρώ (οικονοµική χρήση του 2019). Στο πελατολόγιό της περιλαµβάνονται νοσοκοµεία (55 σε ολόκληρη τη χώρα, ακόµα και τα πιο αποµακρυσµένα), αλλά και η Πολεµική Αεροπορία (που προµηθεύεται οξυγόνο σε υγρή και αέρια µορφή) και το Πολεµικό Ναυτικό, που προµηθεύεται υδρογόνο για τις ανάγκες των τελευταίας τεχνολογίας υποβρυχίων του.

  Ο όµιλος της Linde αποτελεί παγκόσµια δύναµη στον τοµέα των βιοµηχανικών αερίων, µε πωλήσεις που το 2019 άγγιξαν τα 28 δισ. δολάρια (25 δισ. ευρώ). Όπως τονίζει, αποστολή του οµίλου είναι να κάνει τον κόσµο µας πιο παραγωγικό καθηµερινά, παρέχοντας υψηλής ποιότητας λύσεις, τεχνολογίες και υπηρεσίες που κάνουν τους πελάτες πιο επιτυχηµένους και βοηθούν στη διατήρηση και προστασία του πλανήτη.

  Η εταιρεία εξυπηρετεί µια ποικιλία αγορών, όπως είναι ο τοµέας της αεροδιαστηµικής, τα χηµικά, τα τρόφιµα και ποτά, τα ηλεκτρονικά είδη, η ενέργεια, η υγειονοµική περίθαλψη, η κατασκευή και τα πρωτογενή µέταλλα. Τα βιοµηχανικά αέρια της Linde χρησιµοποιούνται σε αµέτρητες εφαρµογές, από οξυγόνο που σώζει ζωές για νοσοκοµεία έως αέρια υψηλής καθαρότητας και ειδικότητας για την κατασκευή ηλεκτρονικών, υδρογόνο για καθαρά καύσιµα και πολλά άλλα. Η Linde προσφέρει, επίσης, σύγχρονες λύσεις επεξεργασίας φυσικού αερίου για την υποστήριξη της επέκτασης των πελατών της, τη βελτίωση των αποδόσεων και τη µείωση των εκποµπών στο περιβάλλον.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ